Türk Kizilayi Manisa Subesi Ilkyardim Ekibi Göreve Basladi

Türk Kizilayi Manisa Sube Baskanligi bünyesinde kurulan ilkyardim ekibi Mugla’daki orman yanginlarinda görevi sirasinda yaralanan orman ekiplerine müdahale ederek ilk görevlerini basariyla sürdürüyor.

Türk Kizilayi Manisa Subesi Ilkyardim Ekibi Göreve Basladi
Türk Kizilayi Manisa Subesi Baskanligi bünyesinde ilkyardim ekibi kuruldu. Özellikle ülke genelinde meydana gelecek olaylarda ilkyardim ihtiyaçlarina destek olmak amaciyla kurulan ilkyardim ekibi, ilk olarak Mugla’daki orman yanginlari bölgesine giderek ilkyardim desteginde bulundu.

Konu ile ilgili açiklama yapan Türk Kizilay Manisa Sube Baskani Selman Keresteci, “Ülkemizde meydana gelen yanginlardan dolayi Türk Kizilayimiz tüm birimleri, subeleri, afet uzmanlari ve gönüllüleri ile beslenme, giyim, hijyen ve barinma gibi birçok yardimini afet bölgesine ulastirmaktadir. Bunlara ek olarak biz de Türk Kizilay Manisa Subesi olarak kurmus oldugumuz ilkyardim ekibimizi yangin bölgesine gönderdik. Ilkyardim Egitim Merkezi Mesul Müdürümüz Özlem Baran’in öncülük ettigi ekibimiz Mugla’ya geçerek Kizilayimizin çalismalarina destek olmustur. Sonrasinda ise Aydin Çine ilçesindeki yangin bölgesinde yangin söndürme ekiplerine ilk yardim yaparak yanginin kontrol altina alinmasina kadar görevlerine devam ettiler” dedi.

Türk Kizilay Manisa Subesi Ilk Yardim Egitim Merkezi Mesul Müdürü Özlem Baran ise yangin bölgesine ekibiyle birlikte geçerek orman yanginlarina müdahale eden orman, itfaiye ekipleri, askerler, çesitli sivil toplum kuruluslari görevlileri ve gönüllülerine ilk yardim uyguladiklarini ifade etti.

Baran, “Genelde düsmeye bagli yaralanma, yanik, gözde yabanci cisim, alandaki yogun kül yagmurundan kaynakli ileri derecede göz hassasiyeti, uzun süreli çalismadan kaynakli seker düsüklügü, kazma kürekle çalismaktan kaynakli ele kiymik batmasi, haserelerden kaynakli alerjik reaksiyon gibi durumlar için ilk yardim uygulamalarimizi yaptik. Ekibimiz olarak ilk yardim bilgimiz ve deneyimimizle birlikte tüm afetlerde görev almaya haziriz” diye konustu.

Kaynak: İHA