Çocuklarin Kore'ye Gitme Macerasi Küçükçekmece'de Son Buldu

Hadimköy’de dün gece kaybolan 2’si kardes 3 kiz çocugu Küçükçekmece’de bir lunaparktaki tuvalet girisinde bulundu. Kore filmi izledikleri ve Kore’ye gitmek için evden ayrildiklari ögrenilen çocuklarin, dün geceyi sahilde geçirdikleri ögrenildi.

Çocuklarin Kore'ye Gitme Macerasi Küçükçekmece'de Son Buldu
Hadimköy’den dün gece saatlerinde Eslem Tuana Yüksel (15), Efsa Yüksel (13) ve Nazar Memis (11) isimli 3 kiz çocugu, evlerinden çikarak kayiplara karismisti. Çocuklarin olmadigini gören aileler panige kapilarak durumu polise bildirmis, eve gelen polis ekipleri de güvenlik kameralarini inceleyerek çocuklari bulmak için çalisma baslatmisti.

Avcilar’da tuvalette güvenlik kamerasiyla görüntülendiler

Hadimköy’den çikan çocuklarin ilk olarak izine Avcilar Sahildeki, bir kiz çocugunun kiyafetiyle rastlandi. Çocuklar Avcilar’da gezdikten sonra belediyeye ait tuvalete gitti. Tuvaletteki görevli personelin dikkatini çeken, çocuklar daha sonra buradan ayrilarak gözden kayboldu.

Çocuklar Küçükçekmece’de Lunaparkta bulundu

Tuvaletteki görevli personelin bilgi vermesi üzerine bölgeye gelen ekipler, çocuklarin gidebilecegi güzergahlar üzerinde çalisma yapti. Ekiplerin yaptigi incelemelerin ardindan çocuklar Küçükçekmece’de bir lunaparktaki tuvalet girisinde bekledikleri sirada bulunarak gözetim altina alindi.

Çocuklar Kore’ye gitmek için evden kaçmislar

Polis ekipleri kiz çocuklarini araca alarak Arnavutköy Ilçe Emniyet Müdürlügü Çocuk Büro Amirligine getirdi. Polis merkezinde pedagog esliginde dinlenen çocuklar, ilk ifadelerinde izledikleri Kore filminin etkisinde kalarak Kore’ye gitmek için evden kaçtiklarini ve dün geceyi de Avcilar sahilde uyuyarak geçirdiklerini söyledikleri ögrenildi.

Kiz çocuklari Arnavutköy’de aileye teslim edildi

Çocuklarin bulundugu haberini alan aile, hizli bir sekilde evden çikarak emniyete gitti. Emniyette yapilan islemlerin ardindan çocuklar ailelerine teslim edildi. Çocuklar aileleriyle birlikte evlerine gitti.
Kaynak: İHA