Büyüksehir Belediyesi, Tarsus Yari Maratonunun Hazirliklarina Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesi öncülügünde 28 Kasim’da yapilacak 13. Tarsus Yari Maratonunun Tarsus Kültür Park Sevgi Kapisi önünde baslangiç çivisi çakildi. En son 2018 yilinda yapilan maratonda, atletler 3 yil aranin ardindan 21 kilometrelik parkuru yeniden kosacak.

Büyüksehir Belediyesi, Tarsus Yari Maratonunun Hazirliklarina Basladi
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin düzenledigi 13. Tarsus Yari Maratonunun baslangiç çivisi çakildi.

Tarsus Yari Maratonu 3 yil aranin ardindan yeniden kosulacak

Ilk olarak 2004 yilinda kosulan Uluslararasi Tarsus Yari Maratonu, en son 2018 yilinda bir kez daha kosuldu. İçel Büyüksehir Belediyesi, 3 yil aranin ardindan Tarsus Yari Maratonunu yeniden baslatti. Incelemeleri yapilan 21 kilometrelik parkurun Tarsus Kültür Parktaki Sevgi Kapisi önünde baslangiç ve bitis noktalari belirlendi. Bu noktalara Uluslararasi Atletizm Federasyonundan gelen heyet baslangiç çivisini çakti. 28 Kasim 2021’de kosulacak maraton için hazirliklar hizla sürüyor.

“Start-finish hattini hazirladik”

Uluslararasi Atletizm Federasyonu B Sertifikali Parkur Ölçümcüsü ve Uluslararasi Atletizm Hakemi Ridvan Dogan, maraton için ilk çiviyi çaktiklarini belirterek, “Uluslarasi Atletizm Federasyonunun parkurla ilgili istedigi bazi kistaslar var. Start-finish hattinin fotografli olarak hazirlayacagimiz kitapçikta yer almasi da onlardan birisi. Dolayisiyla daha önce belediye tarafindan tespit edilen bir parkur var. Bu parkurda bize bildirilen start-finish hatti burasi olacak. Biz burada start-finish hattini hazirladik. 28 Kasim’da yapilacak olan yarismaya hazir hale getiriyoruz. 21 kilometre 97,5 metrelik bir parkur bu. Bütün dünyada standart olan yari maratonu ölçüsü” dedi.

2018 yilinin ardindan maratonun yeniden kosulacak olmasindan duyduklari memnuniyeti ifade eden Dogan, “Tarsus Yari Maratonu yapildigi dönemlerde atletizm camiasinda bayagi bir sevildi. Dolayisiyla da burada tekrar yapilmasi lazim geldigi konusu gündeme geldi. Sag olsun Vahap Baskanimiz da buna sicak bakti. İçel Büyüksehir Belediyesi olarak bu kosunun tekrar yasama döndürülmesi için çabalar sarf ettiler” diye konustu.

Kaynak: İHA