ADÜ'de 'Dogayla Bagini Yeniden Kur' Adli Projenin 1. Dönemi Tamamlandi

TÜBITAK tarafindan 4005 Yenilikçi Egitim Uygulamalari kapsaminda 2020/1 çagri döneminde desteklenmeye hak kazanan, Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydin Il Milli Egitim Müdürlügünün ortaklasa hazirladigi “Göstergebilim Isiginda Latmos’ta Doga, Kültür ve Yasam Üçgeni: Dogayla Bagini Yeniden Kur” adli projenin birinci dönemi tamamlandi.

ADÜ'de 'Dogayla Bagini Yeniden Kur' Adli Projenin 1. Dönemi Tamamlandi
Fen-Edebiyat Fakültesi Fransiz Dili ve Edebiyati Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Songül Aslan Karakul’un yürütücülügünde gerçeklesen, TÜBITAK tarafindan desteklenen ilk göstergebilim temali proje olma özelligini tasiyan projeyle göstergebilim yöntemi kullanilarak dogaya farkli bakma becerilerinin kazandirilmasi amaçlaniyor.

Konuyla ilgili açiklama yapan Doç. Dr. Songül Aslan Karakul, “Hem kuramsal hem de uygulamali olmak üzere proje süresince toplam 27 etkinlik gerçeklestirildi.

Kuramsal derslerin yani sira gösterge çözümleme, sanatsal üretim ve atölye çalismalarinin da yer aldigi projede ülkenin dört bir yanindan gelen 24 ögretmenle Latmos (Besparmak Daglari), Bafa Gölü Tabiat Parki ve kaya resimlerinin bulundugu bölgelerin ziyaretleri gerçeklestirildi.

2. Dönem’de 7 Bölge 47 ilden katilimciyla egitimlerimizi tamamlamis olacagiz” dedi.

Projenin ikinci döneminin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA