Sair Ve Yazar Mustafa Miyasoglu Vefatinin 8. Yilinda Kabri Basinda Anildi

Türkiye Yazarlar Birligi (TYB) Istanbul Subesince düzenlenen etkinlikte sair, egitimci ve yazar Mustafa Miyasoglu vefatinin 8. yil dönümünde Eyüpsultan Mezarligi'ndaki kabri basinda anildi.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle baslayan anma etkinligine usta edebiyatçinin ailesinin yani sira dostlari, sevenleri ve edebiyat dünyasindan isimler katildi.

TYB Istanbul Sube Baskani Mahmut Biyikli, burada yaptigi konusmada Miyasoglu'nun, Türk Edebiyatinin degerli isimlerinden biri oldugunu ifade ederek, farkli türlerde basarili eserler kaleme aldigini söyledi.

Biyikli, Miyasoglu'nun hayati boyunca kültür ve medeniyet degerlerinin ihyasi için çalistigina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Son nefesine kadar yazmayi sürdürdü. Gerek gazete yazilarinda gerekse kitaplarinda derdini, davasini dile getirdi. Onun bir derdi, davasi vardi. Ehli sünnet çizgisinde bir ömür sürdü ve hiçbir zaman istikametini bozmadi. TYB'nin bütün çalismalarina destek verdi bize agabeylik yapti. Amel defterini açik birakacak hayirli eserler verdi, hayirli evlatlar yetistirdi. Kendisini rahmetle ve hasretle aniyoruz. Ruhu sad olsun."

Yazarin esi Nilüfer Miyasoglu ise esinin vakur ve sahsiyetli bir es durusu sergiledigine vurgu yaparak, "Pek çok yazar ve bilim adaminin aksine beni de evlatlarini da gittigi toplantilara, programlara götürür, bizim de nasiplenmemizi isterdi. Kendisinin konusmaci oldugu toplanti, seminer ve konferanslarda gözümün içine bakar, memnun olup olmadigimi, seyircinin tatmin olup olmadigini benim mimik ve tepkilerimle ölçerdi." ifadelerini kullandi.

Nilüfer Miyasoglu, esinin "Kadini Müslüman olmayan bir toplum dindar olamaz. Çünkü çocugu yetistiren annedir" düsüncesiyle bir hayat sürdügüne isaret ederek, "Vefatindan kisa bir süre önce kendisine evlatlarimi Islam ahlakiyla yetistirdigin için sana minnettarim demisti. Onu çok özlüyoruz." diye konustu.

Anma programinda ayrica yazarin oglu Mehmet Miyasoglu ve Yazar Muzaffer Dogan da konusma yapti.

Kaynak: AA