Izmir Demokrasi Üniversitesinin Sifir Atik Projesi Için Bir Araya Geldiler

Izmir Demokrasi Üniversitesinin sifir atik (Zero-Waste) projesinin ikinci toplantisi online olarak yapildi.

Izmir Demokrasi Üniversitesinin Sifir Atik Projesi Için Bir Araya Geldiler
Izmir Demokrasi Üniversitesinin sifir atik projesi, 256 proje arasinda kabul gören 32 projeden, Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan 7’nci sirada kabul edildi. Izmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tarafindan desteklenen ve 1 Ocak 2021 tarihinde baslayan projenin yürütücülügünü Izmir Demokrasi Üniversitesi Bilgi islem Daire Baskani Metin Akbulut yaparken, arastirmaci olarak ise yine Izmir Demokrasi Üniversitesinden Dr. Ögr. Üyesi R. Kutlu Korlu görev aldi.

Ilk toplantisi pandemi sartlari nedeniyle online olarak gerçeklestirilen projenin ikinci toplantisi da online olarak yapildi. Tüm paydaslarin katildigi toplantida katilimcilar, sifir atik konusunda farkindaligin arttirilmasi ile ilgili proje baslangicindan bugüne kadar kendi ülke ve bölgelerinde neler yaptiklarini anlatti. Faaliyetlere iliskin sunumlarin yapilmasindan ardindan, ileride yapilacaklar konusunda da fikir alisverisinde bulunuldu. Katilimcilar, bundan sonra yapilacak toplantinin pandemi kosullari da göz önünde bulundurularak Izmir’de yüz yüze yapilmasi konusunda mutabik kaldi.

Projenin Türkiye’den ve Avrupa’dan ise ortaklari bulunuyor. Projenin ortagi kurum ve kuruluslar ise söyle; Izmir Demokrasi Üniversitesi (yürütücü kurum), Balikesir Üniversitesi, Balikesir Karesi Belediyesi, Slovak University of Agriculture In Nitra, Fundacion Universitat Jaume I (Slovakya), EMPRESA (Ispanya), SWIDEAS (Isveç), EMKICE (Makedonya)
Kaynak: İHA