Vali Erkaya Yirik Açiklamasi 'Elazig'da Yüzde 51'Lik Kisim Asilandi'

Elazig’da asilanma noktasindaki hedefin 441 bin kisi oldugunu belirten Vali Erkaya Yirik, “Su anda geldigimiz nokta 224 bin. Yüzde 51’lik bir kisim asilandi. Ama bu sayinin daha da artmasi gerekiyor” dedi.

Vali Erkaya Yirik Açiklamasi 'Elazig'da Yüzde 51'Lik Kisim Asilandi'
Il Saglik Müdürlügü tarafindan Elazig’da baslatilan asi seferberligine hiz kazandirmak ve vatandaslarin asiya ulasimlarini daha da kolaylastirmak üzere sehrin üç ayri noktasina asi standi kuruldu. Elazig Valisi Erkaya Yirik beraberinde Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ile birlikte eski Valilik Konagi önünde kurulan asi standini ziyaret etti. Saglikçilardan çalismalar hakkinda bilgi alan Yirik, asi olan vatandaslarla da sohbet etti.

Son bir ayda asilanma sayilarinin fazlalasmasiyla birlikte vaka sayilarinin düstügünü dile getiren Vali Erkaya Yirik, “Diger ifade ile normallesme olmasina ragmen vaka sayilari çok yükselmedi. Daha dogrusu hiç yükselmedi ve azalma söz konusu oldu. Elazig’da asilanma noktasindaki hedefimiz 441 bin. Su anda geldigimiz nokta 224 bin. Yüzde 51’lik bir kismi asilandi. Ama bu sayinin daha da artmasi gerekiyor. Geldigimiz noktada pandemiyle mücadelede, korona virüsten korunabilmek için mutlak suretle vatandaslarimizin asilanmasi gerekiyor. Bunu söylerken Elazig Valisi olarak ilk asi olanlardan birisiyim. Iki doz asiyi da oldum. Hiçbir sekilde disaridan duyulan, bilimle gerçekle ilgisi olmayan cümlelere itibar etmeyin. Vatandaslarimizin duyarli davranmak suretiyle asi olma noktasinda istekli olmalarini rica ediyorum” diye konustu.



“Bizde delta virüsüne ait bir veri yok”

Gelinen noktada ülkede fazlasiyla asi oldugunu aktaran Vali Yirik, “Ilimizde bu sayiyi artirabilmek için Il Saglik Müdürlügümüz en islek cadde bir çadir kurdu. Vatandaslarimiz burada hijyenik bir ortamda asilarini oluyor. Asilanma konusunda istekli davranan tüm Elazigli hemsehrilerimize tesekkürlerimi iletmek istiyorum. Korona virüsün tamamen ortadan kalktigi zamanlar en kisa zamanda görürüz. Bizde delta virüsüne ait bir veri yok. Elazig’da insanlarimizin asiya talebi var. Bunu da yetistirebilmek için çalisiyoruz. Yüzde 50’yi geçtik. Hizlanmamiz lazim. Vatandaslarin asi noktalarina seri bir sekilde ulasmasi gerekiyor. Saglik Müdürlügümüz vatandaslarimizin mekanlarina konutlarin giderek asilarini yapiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA