Vali Dagli Açiklamasi 'Tek Bir Can Kaybina Dahi Tahammülümüz Yok'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Karadeniz’deki bogulma vakalarina dikkat çekerek, “Tek bir can kaybina dahi tahammülümüz yok. Herkes gerekli tedbirleri almali” dedi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Tek Bir Can Kaybina Dahi Tahammülümüz Yok'
Yaz aylarinin gelmesiyle birlikte sahil kenti olan ilimizde yasanmasi muhtemel bogulma olaylarina karsi alinacak tedbir ve önlemlerin degerlendirildigi “Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanligi Koordinasyon Toplantisi”, Vali Zülkif Dagli’nin baskanliginda ilgili kamu kurum yöneticilerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Ilin uzun bir sahil seridinin bulundugunu, yaz aylarinda hem Samsun’dan hem de çevre illerden gelen vatandaslarin denize girdigini, buralarda meydana gelebilecek bogulma olaylarina karsi herkesin çok dikkatli olmasi ve vatandaslarin yüzme alani olarak belirlenen yerleri kullanmasi gerektigini ifade eden Vali Dagli, “Bazen vatandaslarimizin tedbirsiz davranmalari bazen bir anlik dikkatsizlik bazen de ilimizde yogun olarak görülen çeken akinti sebebiyle bogulma olaylari meydana gelmekte ve hepimizi üzen can kayiplari yasanmaktadir. Böyle bir sebeple tek bir can kaybina dahi tahammülümüz olmadigindan hareketle hem kurumlarimiz hem de belediyelerimiz tedbir ve önlemler aliyor elbette. Ancak bu konuda vatandaslarimiza da sorumluluklar düsüyor ve herkesin kendi tedbirlerini de almasi büyük önem arz ediyor. Bu sebeple vatandaslarimizdan, çeken akinti nedir ve bu durumlarda nasil davranilmasi gerektigi ile ilgili bilgi sahibi olmalarini, uyari tabelalarina mutlak surette uymalarini ve sevdiklerini üzecek risklere asla girmemelerini özellikle istirham ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA