Uluslararasi Kongrede Dijital Çagda Egitim Tartisiliyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, modern dönemle beraber egitimin kitlesellesmesi açisindan inanilmaz gelismeler kaydedildigini söyledi.

Uluslararasi Kongrede Dijital Çagda Egitim Tartisiliyor
Sekizincisi bu yil gerçeklestirilen “International Eurasian Educational Research Congress” (Uluslararasi Avrasya Egitim Arastirmalari Kongresi) basladi.

Çevrim içi kongrenin açilis töreninde konusan Rektör Sahin, egitimin çok daha genis kitlelere, çok daha hizli sekilde eristigi bir sürecin yasandigini kaydetti.

Egitimin kitlesellesmesi açisindan inanilmaz gelismeler kaydedildigini ve bu gelismelerin okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeylerinin tümünde yasandigini vurgulayan Prof. Sahin, Fizikçi Richard Feynman’la gerçeklestirilen bir röportaja atif yapti. Feynman’in, kendisine sorulan ‘Basarinizin ardinda yatan sir nedir?’ sorusuna, ‘Babam bana her seye yeniden bakmayi ögretti’ seklinde cevap verdigini ileten Sahin, “Röportajin devaminda ise Feynman iki çocuguyla olan iliskisini anlatir ve iki çocugu egitmenin bir tek yolu oldugunu söylemenin mümkün olmadigina dikkat çeker. Uzaktan egitimin -büyük bir kolaylik saglamanin yani sira- bireysel farkliliklari törpüleyen bir tarafi da var. Dijital çagda egitimden bahsettigimiz bir dönemde bu hususa ayrica dikkat çekmek gerekir kanaatindeyiz” dedi.

Açilis programinin ardindan Prof. Sahin’in moderasyonunda “Dijital Çagda Üniversiteleri Yönetmek” konulu Rektörler Paneli yapildi. Bu yilki temasi “Dijital Çagda Egitim: Ögrenme, Ögretme ve Arastirma” olarak belirlenen ve ASÜ ile Ani Yayincilik is birligiyle düzenlenen Kongre 10 Temmuz’a kadar sürecek.
Kaynak: İHA