TOBB Sikago Türkiye Ticaret Merkezi Tanitim Toplantisi Düzce'de Yapildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) ev sahipliginde düzenlenen “TOBB Sikago Türkiye Ticaret Merkezi Tanitim Toplantisi TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoglu’nun sunumuyla, Teknopark Konferans salonunda gerçeklestirildi.

TOBB Sikago Türkiye Ticaret Merkezi Tanitim Toplantisi Düzce'de Yapildi
Toplantida konusan DTSO Baskani Tuncay Sahin Düzce’den 140 ülkeye ihracat yapildigini belirterek, “Ticaret Bakanligimizin destegi ile kurulmus bulunan Sikago TOBB Ticaret Merkezi’nin ihracat yapan veya yapmak isteyen üyelerimiz ve özellikle ABD hedef bir pazar olarak gören üyelerimiz için en önemli destek merkezi oldugunu belirtmek istiyorum. Ülkemiz ekonomisinin ancak ihracatimizi gelistirerek ve bunu ileri teknolojiye sahip ürünlerin payini artirarak yapabiliriz. Yönetim kurulumuzun 2018’de göreve geldigi zaman aldigi en önemli kararlardan birisi de ihracat payimizin arttirilmasina katki saglanmasi ve üyelerimizin ihracat yapmalarinin tesvik edilmesidir. Özellikle küçük KOBI’lerimiz için mikro ihracat konusunda farkindalik kazanmalari için çalismalar baslattik” dedi.



“Düzce’ye Gümrük Müdürlügü sart”

Sahin, Düzce’nin Gümrük Müdürlügünü hak ettigini belirterek “Özellikle dikkatinizi çekmek istedigim husus ise sudur. Düzce’nin resmi rakamlar ile 2020 yili sonu itibari ile 321 milyon dolar olan ihracat yapti. Düzce’de üretim yaptigi halde kanuni merkezleri il disinda bulunan sube statülü firmalar dikkate alindiginda bu rakam 1 milyar 650 milyon dolara ulasiyor. Düzce’den 140 ülkeye ihracat yapilmaktadir. Bu çok önemli bir rakamdir. Bu yüzden biz Düzce’nin bir Gümrük Müdürlügünü hak ettigini düsündük ve bunun için çalismalar yürüttük. Bu çalismalarimiz su anda yer tahsisini bekleme asamasina kadar geldi ve yakin tarihte Gümrük Müdürlügümüz faaliyete geçmek üzere oldugunu belirtmek isterim” ifadelerinde bulundu.

“2020 yili sonu itibari ile ABD ile dis ticaret hacmimiz 18,5 milyar dolardir” diyen Sahin konusmasina söyle devam etti; “Ülkemizin ABD ile aramizdaki dis ticaret hacminin 100 milyar dolara ulastirma hedefine ulasabilmesi için Sikago TOBB Ticaret Merkezi çok önemli bir misyon üstlenmis bulunmaktadir. Böyle bir merkezin Sikago’da kurulmus olmasi çok önemli stratejik bir karardir. Çünkü Sikago ABD imalat sanayinin en önemli merkezlerinden biridir. Artik Türk firmalarinin Sikago’da kapisini çalip gerekli gördükleri her türlü taleplerine karsilik bulabilecekleri bir merkezimiz var. ABD’de tek basina faaliyette bulunamayacak olan ihracatçilarimiz, ofis, depo, sergi salonu gibi altyapilara ulasabilme ve ABD’de dikkat etmesi gereken hukuki süreçler, yerine getirmeleri gereken bürokratik islemler gibi konularda danismanlik alabilme imkanina kavusacaklar. Bu destekleri baslangiçta verilen destekler gibi degerlendirmeyin. Tedarik zinciri ve yeni satis kanallari olusturulmasi süreçlerinde de Sikago TOBB Ticaret Merkezi’nin destekleri devam etmektedir. TOBB Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu’na Sikago TOBB Ticaret Merkezi’nin kurulmasi gibi çok degerli bir hizmeti ülkemize kazandirdigi için çok tesekkür ediyorum. Kendisi ile her alanda rahatça isbirligi yapiyor ve her ihtiyacimiz oldugunda degerli destegini yanimizda hissediyoruz. Baskanimizin desteginin Düzce’yi çok daha fazla ileri seviyelere tasima azmimize güç kattigini özellikle belirtmek istiyorum. Odamizin etkinliklerinde siz degerli üyelerimizi daha fazla aramizda görmeyi temenni ediyor, katilim yapan üyelerimize tesekkür ediyorum.“

“19 firma faaliyetlerine basladi”

Su ana kadar 19 firmanin TOBB Sikago Türkiye Ticaret Merkezi’nde faaliyetlerine basladigini söyleyen TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoglu’da konusmasinda, Türkiye Ticaret Merkezi’nde Türk sirketleri için farkli birimlerin bulundugunu belirterek, Türk sirketleri için danismanlik, is gelistirme hizmetleri sunuldugunu belirtti.

TOBB tarafindan ABD’de faaliyet göstermek üzere ülkenin en önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden Sikago’da ilk TTM kuruldugunu aktaran Ciritoglu, “TOBB TTM Sikago’nun tedarik zinciri olusturulmasi ve çesitlendirilmesi, yeni satis kanallarinin olusturulmasi, ortak girisim ve teknolojik ortakliklarin olusturulmasi ve dogrudan yatirimlar gibi 4 ana stratejik hedefi bulunuyor. Türk profesyonellerden olusan yönetim kadrosu ile Türkiye sirketlerine tek durak ofis vizyonuyla hizmet vermeye baslanmistir. Merkezimiz, belirlenen sektörlerdeki Türk sirketlerine satis, pazarlama, dagitim ve satis sonrasi hizmetler alaninda hizmet verecek, Türkiye ürünlerinin ABD pazarina girisini ve pazarda tutunmasini kolaylastiracak her türlü hizmet sunulacak” ifadelerini kullandi.

Toplantinin son bölümünde, Noyan Ciritoglu katilimcilarin sorularini yanitladi. Program toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA