Samsun'daki Nüfus Müdürlükleri 'Konsept Nüfus Müdürlügü Projesi' Kapsaminda Yenilendi

Vali Zülkif Dagli: 'Nüfus hizmetlerinde son yillarda olan gelismeleri çok yakindan müsahede ediyoruz. Sadece nüfus cüzdani degil, pasaportlar, ehliyetler de buradan veriliyor. Bu manada hizmet agi çok genisledi'

Samsun'daki Nüfus Müdürlükleri 'Konsept Nüfus Müdürlügü Projesi' Kapsaminda Yenilendi
Samsun merkez ve ilçelerindeki nüfus müdürlükleri, "Konsept Nüfus Müdürlügü Projesi" kapsaminda modernize edildi.

Vatandaslara daha kaliteli ve hizli hizmet sunmak amaciyla hayata geçirilen proje kapsaminda kentteki nüfus müdürlükleri yenilendi.

Samsun Valisi Zülkif Dagli, "Yeni Nüfus Müdürlügü Konsepti" kapsaminda düzenlenerek vatandaslarin hizmetine sunulan valilik binasindaki Ilkadim Ilçe Nüfus Müdürlügü'nün açilisinda yaptigi konusmada, vatandaslarin nüfus hizmetlerini yeni konseptte daha nezih ortamda alabileceklerini söyledi.

Hizmet kalitesi ve vatandas memnuniyetini artirmak amaciyla mobilyasindan dizaynina kadar çalisanlara ve vatandaslara yeni konseptle hizmet edilecegini vurgulayan Dagli, "Nüfus hizmetlerinde son yillarda olan gelismeleri çok yakindan müsahede ediyoruz. Sadece nüfus cüzdani degil, pasaportlar, ehliyetler de buradan veriliyor. Bu manada hizmet agi çok genisledi. Ikamet bilgisiyle ilgili islemler buradan halledilebiliyor." ifadelerini kullandi.

Dagli, vatandaslarin hizmet aliminda bekleme süresinin azaldigina da isaret ederek, "Numaratörlerden sira almak suretiyle bunlar artik minimize edildi. Buradaki hizmetler an an genel müdürlükte ekrana düsüyor. Bir arkadasimizin performansi genel müdürlükte görülüyor. Kaç kisiye belge verildi, kaç kisiye islem yapti, bunlar görülüyor." diye konustu.

Konusmanin ardindan Dagli, videokonferans baglantisiyla Ilkadim ilçesinin yani sira 11 ilçedeki nüfus müdürlüklerin açilisini gerçeklestirdi.

Törene Vali Yardimcisi Emin Çolak, Nüfus ve Vatandaslik Il Müdürü Muhsin Demir, Samsun Valiligi Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Muhammet Meclis de katildi.

Kaynak: AA