Rusya'da Radardan Kaybolan Uçagin Enkazi Bulundu

Rusya’da ormanlik alanda çikan yangini incelerken radardan kaybolan uçagin enkazi bulundu.

Rusya’nin Yamalo-Nenets özerk bölgesinde bulunan Tolka Köyü yakinlarindaki ormanlik alanda yangin çikti. Yanginin nedeni henüz bilinmezken, bölgeye hafif motorlu P2002 Sierra tipi uçak gönderildi. TSI 14.08’de havalanan uçak, bölgedeki yangini incelemeye basladi.

Bir pilot ve yardimci olmak üzere toplam 2 kisiyi tasiyan uçak yangin bölgesinde inceleme yaparken radardan kayboldu. Uçagin mürettebati ile iletisim kurulamazken, Rusya Acil Durumlar Bakanligi harekete geçti. Radardan çikan uçagin yerinin tespit edilmesi için bölgede arama çalismalari baslatildi. Yaklasik 1 saatin sonunda uçagin enkazi bulundu.

Rus medyasinin Rusya Acil Durumlar Bakanligi’na dayandirdigi haberlerde, radardan çikan uçagin düstügü ve uçaktaki 2 kisinin kazadan sag olarak kurtuldugu ifade edildi. Yaralilarin hastaneye kaldirildigi ve ilk belirlemelere göre her 2 kisinin de bacaklarinda kiriklar oldugu belirtilirken, uçagin enkazinin kaldirilacagi aktarildi. Uzmanlar tarafindan yapilacak inceleme sonucu uçagin kesin düsme nedeninin tespit edilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA