(Özel) Bu Ilaç Etken Maddesi Korona Virüs Ile Mücadeleyi 20 Kat Güçlendirecek

Türk AR-GE firmasi, korona virüste kullanilan ilaçlarin etken maddelerinden 20 kat daha fazla tesirli olan K1 etken madde bilesiminin patentini aldi.

(Özel) Bu Ilaç Etken Maddesi Korona Virüs Ile Mücadeleyi 20 Kat Güçlendirecek
Dünya korona virüs ile mücadeleye devam ederken, Balikesir’de bir AR-GE firmasi, korona virüs ile mücadelede ilaç etken maddesi üretimini yaparak faz 1 çalismalarini tamamladi. Çalismalari tamamlanan K1 etken maddesinin patenti alindi.

AR-GE firmasi sahibi Faruk Durukan, “Korona virüs ile mücadelede dünya yeni bir etken maddeye kavusuyor. Bu asi çalismasi degildir. Ilaç etken madde çalismasidir. Bu tamamen minerallerden elde edildi. Yaklasik olarak 30 tane mineralden degisik oranlarda etkin maddeler alinarak yeni bir etken madde elde edildi. Bunun da faz 1 çalismasi tamamlandi” dedi.

Korona virüs ile mücadelede kullanilan ilaçlarin etken maddelerinden 20 kat daha tesirli madde elde ettiklerini öne süren Durukan, “Bu etken madde için patent basvurusunda bulunduk. Bunun içerigini korumaya aldik. Yaklasik 30’a yakin etken madde birlestirilip, koronaya karsi antiviral olarak faz 1 çalismasi tamamlandi. Su ân faz 2 çalismalari yapilacak. Dünyada kullanilan su ânda 2 etken ilaç maddesini 20 kat geçtigi ilk çalismalarda belirlendi” dedi.

Üretilen yeni etken maddenin bir ilaç olmadigini, ancak çok etkili bir ilaç etken maddesi oldugunu anlatan Faruk Durukan, "Bu bir ilaç degil, ilaç etken maddesidir. Bu çalismalarimizi da patent altina aldik” dedi.

Kaynak: İHA