Mugla'da Ögretmen Çift, Denizcilikle Ilgili Farkindalik Olusturmak Için Yelkenle Tura Çikti

'Denizden esen umut rüzgarlari' sloganiyla çalisma baslatan çift, 5 antik kent, 79 koy, göl ve 19 adayi ziyaret edecek.

Mugla'nin Köycegiz ilçesinde ögretmen çift, denizcilik konusunda farkindalik yaratmak için 6 metrelik yelkenli tekneyle tura çikti.

Köycegiz Sehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Bölümü ögretmeni Emre (30) ile esi Beyobasi Yusuf Niyazi Pirci Ortaokulu müzik ögretmeni Havva Karakas (30) "Denizden esen umut rüzgarlari" sloganiyla çalisma baslatti.

Denizcilik konusunda farkindalik yaratmak ve Köy Okullari Degisim Agi Dernegi'nin (KODA) de bilinilirligini artirmak için yelkenli tekneyle açilan Karakas çifti, Köycegiz Gölü'nü geçerek, tarihi ve dogal güzelligiyle büyüleyen Dalyan kanalindan Iztuzu Plajina ulasti.

Deniz tutkunu çift, tur boyunca 5 antik kent, 79 koy, göl ve 19 ada geçerek, 240 mil yol katedecek, bu sirada çektikleri video ve görselleri okullarindaki ögrencilerle paylasilacak.

Havva Karakas, gazetecilere, projelerinin iki asamali oldugunu, birincisinin Ege Bölgesi'nin kültürünü tanitmak, ikincisinin ise KODA'nin bilinirligini artirarak ögrencilerin egitimine katki sunmak oldugunu söyledi.

Macera tutkunu oldugunu vurgulayan Karakas, "Ben denizci degilim ama macerayi seviyorum. Güzel seyler yapmak için her zaman cesaretimiz var. Türkiye ve dünya turu güzel bir hayal. O yüzden beraber oldugumuz sürece güzel maceralara beraber atilacagiz diye düsünüyorum." dedi.

Emre Karakas ise Mugla'nin, Türkiye'nin en uzun kiyilarina sahip bölgelerinden oldugunu ifade etti.
Kaynak: AA