KKTC Cumhurbaskani Tatar, KKTC Polis Genel Müdürlügü Araç Ve Malzeme Hibe Töreni'nde Konustu Açiklamasi

'Bilgi akisini saglayabilmeniz durumunda çok daha etkili olabilirsiniz. Dolayisiyla bütün araç gereç ve teknolojinin verdigi imkanlarla polis gücümüzün takviye edilmesi KKTC adina çok olumlu bir gelismedir'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, araç gereç ve teknolojinin verdigi imkanlarla polis gücünün takviye edilmesinin KKTC adina çok olumlu bir gelisme oldugunu belirtti.

Cumhurbaskani Tatar, KKTC Polis Genel Müdürlügü'nde gerçeklesen "KKTC Polis Genel Müdürlügü Araç ve Malzeme Hibe Töreni"nde konusma yapti.

Tatar, KKTC'nin araç-gereç mobilize gücünün daha etkin bir sekilde saglanabilmesi ve asayis ile emniyetin korunabilmesi için bu takviyenin yapildigini bildirdi.

KKTC'nin kendi imkanlari çerçevesinde ekipmanlari ve diger araç gereçleri sürekli olarak gelistirdigini aktaran Tatar, Türkiye'nin destekleriyle polis teskilatinin daha da güçlendirilmesinin herkesin temennisi oldugunu dile getirdi.

Tatar, KKTC'de polisin icra kabiliyetini düzenleyebilmesi için yeteneginin artirilmasi gerektigini, bunun da araç gerece ve teknolojinin sundugu imkanlara bagli oldugunu söyledi.

Bu destegin önemine vurgu yapan Tatar, Türkiye'ye tesekkür etti.

Cumhurbaskani Ersin Tatar, KKTC polisinin hem gerekli egitimlerden geçmesi hem de Türkiye'nin istihbarat birimleri ve polis teskilatiyla bilgi alisverisini düzenleyebilmesinin önemli oldugunu kaydetti.

Bugünlerde birtakim tedbirleri alabilmenin bilgi akisina bagli oldugunu aktaran Tatar, "Bilgi akisini saglayabilmeniz durumunda çok daha etkili olabilirsiniz. Dolayisiyla bütün araç gereç ve teknolojinin verdigi imkanlarla polis gücümüzün takviye edilmesi KKTC adina çok olumlu bir gelismedir. Bu baglamda mutlulugumu ifade etmek istiyorum." dedi.

Tatar, egemen esitlik temelinde iki devletli çözümü destekleyen egemen KKTC'nin imkanlarinin da artirilmasi gerektigine vurgu yapti.

Tatar "Çesitli olaylarin önlenmesi anlaminda etkin ve mobilize polis gücümüzün bütün halkin emniyeti, güvenligi ve asayisi için en iyi sekilde degerlendirilmesi, sahada araç gerecin en iyi sekilde elde edilmesi konusunda Türkiye'nin verdigi destek önemlidir." diye konustu.

KKTC Cumhurbaskani Tatar, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'in gösterdigi yakin ilgi ve hassasiyet dolayisiyla tesekkür etti.

Törene, Cumhurbaskani Tatar'in yani sira, Türkiye Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, KKTC Basbakani Ersan Saner, Türkiye'nin Lefkosa Büyükelçisi Ali Murat Basçeri, Kibris Türk Baris Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Zorlu Topaloglu, KKTC Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan ve diger yetkililer katildi.
Kaynak: AA