Katar Disisleri Bakanligi Özel Temsilcisi Afganistan Cumhurbaskani'yla Doha'daki Baris Müzakerelerini Görüstü

Katar Disisleri Bakanligi Terörle Mücadele ve Ara Buluculuk Özel Temsilcisi Mutlak el-Kahtani, Afganistan Cumhurbaskani Esref Gani ile baskent Doha'daki baris müzakerelerini ele aldi.

Katar Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, "Emir Seyh Temim bin Hamed Al Sani, Afganistan Cumhurbaskani Gani'ye ikili iliskiler ile bu iliskileri destekleme ve gelistirme yollari hakkinda yazili bir mektup gönderdi." ifadesi kullanildi.

Özel Temsilci Mutlak el-Kahtani'nin Emir'in gönderdigi bu mektubu, Afganistan'in baskenti Kabil'de kendisini kabul eden Esref Gani'ye ilettigi aktarilan açiklamada, görüsmede, Afganistan'daki gelismeler ile Katar'in baskenti Doha'daki müzakerelerin ele alindigi belirtildi.

Taliban'dan 9 Haziran'da yapilan açiklamada, Afgan hükümeti heyetiyle üçüncü tur müzakerelerin Doha'da yeniden basladigi duyurulmustu.

- Taliban’la baris süreci

ABD ile Taliban arasinda 29 Subat 2020'de baris anlasmasinin imzalanmasinin ardindan geçen sene 12 Eylül'de Afganlar arasi müzakerelere geçilmisti.

Doha'daki müzakerelerin açilis törenine ABD Disisleri Bakani Mike Pompeo, NATO ve Afganistan'daki ABD Kuvvetleri Komutani General Austin Scott Miller ile Afgan hükümeti ve Taliban'i temsil eden heyetler katilmisti.

Müzakerelerin ikinci turu ise 7 Ocak 2021'de baslamis ancak görüsmelerden gözle görülür bir sonuç çikmamisti.

Kaynak: AA