Karadut Beste Yarismasi'nda Sonuçlar Açiklandi

Talas Belediyesi tarafindan düzenlenen Kayseri ve Talas temali ‘Karadut Beste Yarismasi’nda dereceye giren eserler Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan açiklandi. Yarismada birinciligi ‘Talas’i Çok Seveceksin’ adli eser elde etti.

Karadut Beste Yarismasi'nda Sonuçlar Açiklandi
Talas Musiki Cemiyeti’nde düzenledigi basin toplantisiyla sonuçlari açiklayan Baskan Yalçin, 72 eserin degerlendirmeye alindigini ve bunlardan 9’unun mansiyon, 3’ünün de basari ödülüne layik görüldügünü belirtti.

Konusmasina yarismanin amacina deginerek baslayan Baskan Yalçin, Talas Belediyesi olarak kültür-sanat etkinliklerini her zaman ön plana çikardiklarinin altini çizdi ve sanati desteklemeyi kendilerine bir görev saydiklarini ifade etti.

Amaçlarinin Kayseri ve Talas’in dogal güzelliklerini sanat yoluyla duyurmak oldugunu belirten Baskan Yalçin, “Kayseri ve Talas’in güzelliklerini siir ve müzik yoluyla duyurmak, bestecileri daha nitelikli eserler vermeye tesvik etmek ve yeni bestecilerin yetismesini saglamak amaciyla Kayseri temali Türk sanat Müzigi beste yarismasi düzenledik” dedi.

Yarisma jürisi üzerinde de duran Baskan Yalçin, jüri üyelerinin çok degerli ve Türk Sanat Müzigi alaninda usta sanatçilar oldugunu kaydetti.

Baskan Yalçin sunlari söyledi:

“Bu eserleri degerlendirmek üzere basta çok degerli jüri heyetini teskil ettirdik. Jüri heyetimiz, Üsküdar Musiki Cemiyeti Baskani Amir Ates, Zekai Tunca, Ali Senozan, Alaeddin Pakyüz ve Tevfik Soyata Beylerden olustu. Jüri üyelerimizin Türk Sanat Müzigine ve Kayseri’ye katkilari bizim için çok önemliydi, kendilerine tesekkür ediyorum.”

Baskan Yalçin tarafindan yapilan açiklamaya göre yarismada birinciligi Kopuz rumuzuyla katilan bestekarin “Talas’i Çok Seveceksin’ adli eseri elde etti. Akort rumuzuyla katilan “Kayseri Nicedir” adli bestenin ikinci oldugu yarismada üçüncülügü ise Daglar rumuzuyla “Kayserim Daglariyla Yaylasiyla” isimli eser aldi.

Degerlendirme sonucu mansiyon ödülüne layik görülen eserler de su sekilde olustu, “Magrur” rumuzuyla “Erciyesi’n Nazli Kizi”, “Derman” rumuzuyla “Dogar dogmaz asik oldum”, “Silam” rumuzuyla “Kendimi buldum memleketimde”, “Edalim” rumuzuyla “Erkilet’te gezerken”, “Kartal” rumuzuyla “Kayseri” sarkisi, “Gümüs” rumuzuyla “Gel de gör su Talas’i”, “Meftun” rumuzuyla “Bu ne güzelliktir”, “Katip” rumuzuyla “Kayserili olmak ayricaliktir” ve “Sevda” rumuzuyla “Gurbette isiklar”

Baskan Yalçin’in eserleri açiklamasinin ardindan düsüncelerini aktaran, Talas Musiki Cemiyeti Koordinatörü ve Karadut Beste Yarismasi Jürisi Tanburi Tevfik Soyata, Talasli oldugunu belirterek yarismayi ilk duydugunda çok heyecanlandigini ifade ederek, “Böyle bir yarismaya katkida bulunmak beni çok mutlu ediyor” dedi.

Kaynak: İHA