Karabük'te Ormanlik Alanda Kaybolan Down Sendromlu Genç Kiza, Arama Çalismalarinin 3. Gününde De Ulasilamadi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, ormanlik alanda kaybolan Suriyeli down sendromlu genç kiz için baslatilan arama çalismalari üçüncü gününde de sürüyor.

Karabük'te Ormanlik Alanda Kaybolan Down Sendromlu Genç Kiza, Arama Çalismalarinin 3. Gününde De Ulasilamadi
Karabük Valisi Fuat Gürel, AA muhabirine, Sariçiçek Ormanlari'nda kaybolan Emine Dandal'in bulunmasi için seferber olduklarini, yogun bir arama-tarama çalismasi yaptiklarini söyledi.

Olay yerinde ve çevresinde AFAD, Jandarma ve gönüllülerden olusan ekiplerin çok titiz arama çalismasi yaptiklarini anlatan Gürel, "Bölge çok sik bir orman alani. Bu nedenle çalismalar zaman zaman yavas ilerliyor. Ekiplerimiz bütün imkanlarini kullanarak ariyor. Iz arama köpekleri ve drone kullaniliyor. Umarim kisa süre içinde bir sonuca ulasiriz. Tabii tek temennimiz genç kizimiza sag salim ulasabilmek." diye konustu.

Sariçiçek Dagi'nda bulunan bir ahirda çobanlik yapan ailesi ile yasayan Suriye uyruklu Dandal (17), üç gün önce ortadan kaybolunca annesi Ayush Dandal, kizini aramaya baslamisti. Kizini bulamayan anne, cep telefonu çekmedigi için piknik yapan bir aileden yardim istemisti. Telefon çeken bir noktadan jandarma, AFAD ve UMKE'ye haber verilmis, daga gelen ekipler, iz arama köpekleri ve drone kullanarak arama çalismasi baslatmisti.

Kaynak: AA