Kamp Tutkunlarinin Yeni Gözdesi Dogal Sehir Sindirgi

Kamp tutkunlari pandemi kisitlamalari sonrasi yeni normal hayata geçis sürecini firsata çevirdiler. Kampseverler Balikesir’in Sindirgi ilçesinde karavanlari ve çadirlari ile dogal bir sölenle bulustu.

Kamp Tutkunlarinin Yeni Gözdesi Dogal Sehir Sindirgi
Korona virüs salgini nedeniyle dogadan uzak kalan kamp tutkunlari, yeniden eski günlerine dönmeye basladi.

Dogal güzelligi ve temiz havasiyla öne çikan, Çay gören baraji, ulus dagi ve Emendere termalleri, kalabalik ortamlardan uzaklasmak isteyen kampçilar, Sindirgi’nin dogal mekanlarinda yer aldi. Sindirgi ilçesindeki Çay gören baraji, ulus dagi ve Emendere termale Balikesir ilinden gelen kamp severler karavanlari ve kurduklari çadirlarda keyifli günler geçirdi. Ilçeye gelen dogaseverler ilk gün Çaygören barajinin temiz havasiyla birlikte mavi ve yesilin bulustugu bir sabaha uyandi. Kampçilar doga ile bas basa kalma firsatini yakaladilar. Çok bilinmemekle birlikte kesfedilmemis, 1769 metre yükseklikte olan Ulus dagina çikarak inanilmaz bir görsel sölen yasadilar. Dogal sehrin yesil ve temiz havasiyla bulusan dogaseverler kamp yapmak isteyenlerin Sindirgi tam olarak aradigi adres diyerek konustu.

Dogal sehrin dogal ortaminda keyifli vakit geçiren kampçilar bütün hijyen kurallarina ve temizlik, dezenfektan kontrollü olarak devam etti. Kamp atesi sicakliginda harika sohbet gerçeklestiren gezginler Sindirgi’nin kamp yapmak için birçok yerin oldugunu ve aramak zorunda kalmayacaklarini belirtti.

Sehir gürültüsünden uzaklasmak, doga ile bas basa kalmak isteyen kamp tutkunlari, çay gören barajinda huzurlu bir gün geçirmenin keyfini yasadi. Dogal güzellikleriyle zengin olan Sindirgi ilçesi dogaseverlerin bir numarali tercihi haline geldi. Farkli sosyal gruplardan bir araya gelen kamp severler günlük hayatin kosturmacasindan uzaklasti.

‘Sindirgi gelip görülmesi gereken yerlerden bir tanesi’

Balikesir’den 3 gün 2 gece plan yaparak hafta sonu tatilini geçirmek için karavani ile Sindirgi’ya geldigini söyleyen Baris Bozaner "Söyle bir sey ben Balikesirliyim Sindirgi bizim en güzel ilçelerimizden bir tanesi. Doga harikasi, birçok alanda burasi çay gören baraji oldugumuz yer. Yani program yapiyoruz ama söyle bir sey günümüz yetmiyor. Yani insanlar aramakta veya bulmakta zorluk çekebilir. Sindirgi’ya geldiginiz zaman böyle bir sikintiniz yok. Bugün çay gören barajindayiz yarin ulus dagina çikiyoruz. Ulus daginin tepesinden öyle bir görsel var ki Bursa’nin isiklari gözüküyor. Onun disindaki bölümde de bir sonraki günümüzü Emendere’ye ayiracagiz. Emendere’de sicak dogal kaynak sulari, havuzlar hakikaten bu konuda biz Belediye Baskanimizin davetlisiyiz. Gelin buyurun bir görün dedi.

Sag olsun bizi sosyal medyadan görmüs gezip dolastigimizi. Biz her yere gittigimiz gibi kaz daglarina, çatal daga gittigimiz gibi ulus dagina da çikiyoruz. Ama çay gören baraji müthis. Yani yesili, dogasi, agaci mis gibi bir hava su anda. Hakikaten Sindirgi gelip görülmesi gereken yerlerden bir tanesi bence’’ dedi.

Sindirgi’nin dogasi kesfedilmeye deger

Sindirgi’nin dogasini kesfetmek için bölgeye kamp yapmaya gelen Selçuk Isik, "Neden Sindirgi öncelikle çok dogal sehir. Çok dogal bir ilçemiz, Balikesir’in güzide bir ilçesi. Biz Balikesir’de yasiyoruz ama dedigim gibi ben burada okudum 2 yilimi burada geçirdigim için burayi çok seviyorum. Dogasi olsun, insanlari olsun ben çok seviyorum yani burasini. O yüzden Sindirgi’nin bende çok ayri bir yeri oldugu için buraya gelip burada kamp yapmayi burayi kesfetmeyi çok seviyorum. Yani off road sporu biraz zor ama hani eglenceli bazen riskli bunun ardindan bazen tehlikeli olabiliyor. Ama keyif veren seyler engelleri asip o kesfetme duygusu bizim çok hosumuza gidiyor o yüzden off road yapmayi karavanlarimizla kesfedilmemis yerlerde, daha çok insanlarin girmemis oldugu yerlerde dogaya zarar vermemek tabi sartiyla kesfedilmemis yerlerde kamp yapmayi ço0k seviyorum. Karavanda kamp yapmak bende 1 senedir karavan var daha öncesinde çadirda kaliyordum. Tabii çadira göre çok lüks karavan. Ama kimisine göre biraz sikintili olabiliyor. Yani konforlu olmayabilir. Sogugu var, kisi var, yagmuru var, çamuru var ki bahsettigim gibi daha çok yüksek yerlerde kamp yapmayi daha çok seviyoruz. Karli havalarda yaptigimiz çok kamplar oldu. Yagmurlu havalarda tabii ki. Bazen çok soguk olabiliyor, yazin sicak olabiliyor. Ama genel manada çok keyif aliyoruz" dedi.

Sindirgi’nin dogasini çok sevdigini ve kamp yapmak için buranin tercih edilmesini söyleyen Ali Karaman, "Sindirgi’ya daha önce birkaç sefer gelmistim. Kamp yapma gezme firsatim olmadi. Sindirgi zaten güzel bir ilçemiz. Sabahtan beri geziyoruz, dolasiyoruz çok güzel mekanlari var çok güzel dogasi var. Göletleri güzel, bugün burada kam kuracagiz. Kamp yapmak isteyenler tavsiye ederiz zaten bundan sonra bizim ekibimiz var Balikesir’de büyük ihtimalle de zaten bundan sonra da rotamiz burada muhakkak olacak’’ dedi.

Kaynak: İHA