ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji'nden LGS Basarisina Yüzde 100'E Varan Burs Imkani

ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Anadolu Liseleri ve Fen&Tek Liseleri, sundugu yüzde 100'e varan Liseye Geçis Sinavi (LGS) bursuyla basariyi ödüllendirirken, kampüs ve kontenjana göre degisen yüksek burs oranlarinin yani sira kitap ve kiyafet destegi de sagliyor.

ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji'nden yapilan açiklamaya göre, 250 yillik akademik birikimi ve köklü geçmisi ile “asirlardir çagdas ve öncü” olan Istanbul Teknik Üniversitesi ile uzun soluklu bir yolculuga çikan ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji, LGS'de basarili olan ögrencileri ödüllendiriyor.

Egitim alma firsati elde eden ögrenciler, 2021-2022 egitim-ögretim döneminde ITÜ’nün yüksekögretimdeki bilgi ve tecrübelerinden yararlanacak. Merak eden, arastiran, sorgulayan ögrenciler yetistiren ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji, proje modelli lise egitimi ile ögrencilerine bilimsel süreç becerileri kazandirarak onlarin olaylari bilimsel bir bakis açisiyla degerlendirmesine olanak sagliyor.

Proje modelli lise egitimiyle ögrencilerine 21. yüzyilin gerektirdigi tüm yeterlilikleri kazandirmayi hedefleyen ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji, ögrencilerini arastirma, inceleme, problem çözme, iletisim, fen okuryazarligi, teknoloji okuryazarligi, elestirel ve yaratici düsünme, is birligi yapabilme becerileriyle donatiyor.

- Egitim programlariyla fark yaratiyor

ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji, ifade yetenegi güçlü, sosyal, yenilikçi ve teknolojiyle barisik girisimciler yetistirmeyi amaçlayan t-MBA (Teenager MBA) egitim programiyla, 10 farkli isletme yüksek lisans dersini lise düzeyine uyarliyor. t-MBA egitim modeli ITÜ ETA Vakfi Doga Kolejinde 9, 10 ve 11. siniflarda uygulaniyor.

Merak eden, arastiran, sorgulayan ögrenciler yetistiren ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji, proje modelli lise egitimi ile ögrencilerine bilimsel süreç becerileri kazandirarak onlarin olaylari bilimsel bir bakis açisiyla degerlendirmesine olanak sagliyor. Bilim ve teknolojinin bas döndürücü bir hizla degistigi günümüzde artik okul müfredatlari ögrencilere bilgi degil, beceri kazandirmaya yönelik gelistiriliyor. Bu bilinçle Doga Koleji lise egitimine, t-MBA egitiminin yanina proje modelli lise egitimini de koyarak ögrencilerine 21. yüzyilin gerektirdigi tüm yeterlilikleri kazandirmayi hedefliyor.

Ögrenciler, LGS burs oranini ögrenmek ve tercih danismanligi almak için www.dogakoleji.k12.tr/basvurular/lgs adresi ziyaret edilebiliyor.

Kaynak: AA