Irak'taki Yesil Bölge'ye Füzeli Saldiri

Irak’in baskenti Bagdat’ta ABD Büyükelçiligi binasi, yabanci misyonlar ve hükümet konaklarinin bulundugu korunakli Yesil Bölge’ye 3 füze ile saldiri düzenlendi.

Irak'taki Yesil Bölge'ye Füzeli Saldiri
Irak’ta roketli saldirilar devam ediyor. Baskent Bagdat’ta içinde ABD Büyükelçiligi, yabanci misyonlar ile hükümet konaklarinin yer aldigi korunakli Yesil Bölge’ye füzeli saldiri düzenlendi.

Irak hükümetine bagli Medya Güvenlik Agi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Yesil Bölge’ye 3 katyusa füzesi atildigi belirtilerek, füzelerden birinin Ulusal Güvenlik Ajansi binasi yakinlarina, birinin kutlama alanina ve digerinin de bir eve düstügü bildirildi.

Füzenin eve düsmesi sonucu bir vatandasin aracinin hasar gördügü aktarildi.

Füzeli saldiri sirasinda yabanci misyonlar ile hükümet konaklarinin bulundugu Yesil Bölge’den siren sesleri yükseldigi kaydedilerek, saldiridan sorumlu kisilerin yakalanmasina yönelik çalismalarin devam ettigi ifade edildi.

Öte yandan, ülkenin batisindaki Anbar vilayetinde ABD askerlerinin bulundugu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne de dün füzeli saldiri düzenlenmis, saldirida 3 kisi yaralanmisti.
Kaynak: İHA