Görme Engelli Hukuk Ögrencisi, Diplomasini Haluk Levent Ve Özlenen Özkan'in Elinden Aldi

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan 250 ögrenci yemin ederek meslege ilk adimlarini atti. Azmi ve annesinin destegi ile Hukuk Fakültesini dört yilda basariyla tamamlayan görme engelli Simay Özen diplomasini Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Sanatçi Haluk Levent’in elinden aldi.

Görme Engelli Hukuk Ögrencisi, Diplomasini Haluk Levent Ve Özlenen Özkan'in Elinden Aldi


Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2020-2021 egitim ögretim yili Mezuniyet ve Yemin Töreni Gazi Mustafa Kemal Spor Salonunda düzenlendi.

Törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Cengiz Toker, Sanatçi Haluk Levent, Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Cumhuriyet Bassavci Vekili Ali Güllü, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Orhan Özdemir, Antalya Barosu Baskan Vekili Av. Cenk Soyer, Antalya Hukuk Fakültesi Gelistirme Dernegi Baskani Av. Gülcihan Türe ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.



“En çok tercih edilen fakültelerden”

20’nci yilini dolduran Hukuk Fakültesinin, geçen sürede Türkiye’nin en çok tercih edilen fakültelerden biri haline geldigini belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Fakültemiz, yetistirdigi hukukçular, yürüttügü bilimsel çalismalar ile adindan övgüyle söz ettiriyor. Hukukçu, hak ve özgürlüklerin korunmasini, adaletin esit dagitilmasi için mücadele eden çok saygin bir meslektir. Gücünüzün dayanagi olan yasalara bagli kalarak; insan haklari, hukukun üstünlügü ve demokratik degerlere saygili ve tarafsiz bir sekilde görev yapacaginiza olan inancimiz sonsuzdur. Bunun için üniversitemizden gerekli nitelikli egitimi alarak mezun oldunuz” diye konustu.



“Vicdani merkeze alan bir anlayis”

Bir hukukçu için akademik basari ve iyi bir hukuk bilgisi kadar ahlaki ve insani degerleri özümseyebilmenin de çok önemli oldugunu vurgulayan Rektör Özkan, “Ben, vicdani merkeze alan bir anlayisla ve en önemlisi de hangi sart altinda olursa olsun ‘Fikri hür, irfani hür, vicdâni hür’ bir sekilde hareket edeceginiz konusunda sizlere çok güveniyorum. Akdeniz Üniversitesi ailesinin bir parçasi olmayi sürdürecek siz genç hukukçularin, iyi yetismis bir hakim, savci veya avukat olarak ülkemize ve insanliga önemli katkilar sunacaginiza yürekten inaniyorum” seklinde konustu.



“Hukuk kimligini kazanmak ve bir ömür tasimak zordur”

Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, “Fakültemiz kurulusundan bu yana sayisiz mezun vermis ve mezunlari uygulamanin farkli yerlerinde basarili bir sekilde fakültemizi temsil etmektedir. Ögrencilerimize dört yillik egitim döneminde hukukun temel ilkeleri kapsaminda bir hukuk nosyonu kazandirilmaya çalisilmistir. Hukukun temel ilkelerinin özümsenerek mezun ettigimiz ögrencilerimiz ülkemizin dört bir tarafina dagilarak birer hukuk adami olacaklardir. Bu kimligi kazanmak ve bir ömür tasimak zordur. Büyük bir sorumluluk üstlenmektir demektir” dedi.



“Katibin kizina diploma verdi”

Cumhuriyet Bassavci Vekili Ali Güllü, “Bir meslektasiniz olarak aramiza hos geldiniz. Yillardir verdiginiz emegin karsiligin aldiniz. Uzun ve zorlu bir egitimden sonra mezun oldunuz. Bu anlamda önemli basarilara imza atacaginiza ve mesleginizi en iyi sekilde yapacaginiza inancim tam” ifadelerini kullandi. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Orhan Özdemir de mezunlar arasinda bulunan katibinin kizi Kübra Özer’e diplomasini vererek mezun olan tüm ögrencilere basarilar diledi. Törende Antalya Barosu Baskan Vekili Av. Cenk Soyer, Antalya Hukuk Fakültesi Gelistirme Dernegi Baskani Av. Gülcihan Türe de birer konusma yapti.

“Azmiyle örnek oldu”

Törende, azmi ve annesi Aysegül Özen’in destegi ile Hukuk Fakültesini dört yilda basariyla tamamlayan görme engelli Simay Özen, diplomasini Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Sanatçi Haluk Levent’in elinden aldi. Simay Özen’i tebrik eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Simay bize çabanin karsisinda hiçbir engelin olmadigini gösterdi. Tebrik ederim Simay’i ve annesini sonsuz mutluluklar. Büyük bir savasçi olacaksin” dedi.

Simay Özen, “Çok muktlu oldum. Haluk Levent, o kadar isinin arasinda beni kirmadi geldi buraya. Bu süreçte ailemde her zaman arkamda oldu” dedi.



“Bu ülke sizden çok sey bekliyor”

Sahneye çikista Simay Özen’e eslik eden Sanatçi Haluk Levent, “2017 tanistik Simayla, o zaman üniversiteye hazirlaniyordu. Haluk abi ben avukat olacagim hukukçu olacagim dedi.

Sen avukat olursan ben mezuniyetine gelecegim dedim. Ve geldim iyi ki gelmisim, böyle piril piril gençlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Bir ülkenin gelisimi ilerlemesinin yer alti zengikleriyle, degil elismislik muhakkak surette adalet ve hukukla saglanir. Bu ülke sizlerden çok sey bekliyor.” ifadelerini kullandi. Tören genç hukukçularin yemin etmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA