Foça'da Yangini Kontrol Altina Alma Çalismalari Sürüyor

Izmir’in Foça ilçesinde ormanlik alanda çikan yangini kontrol etme çalismalari sürüyor.

Foça'da Yangini Kontrol Altina Alma Çalismalari Sürüyor
Yangin, ilçeye bagli Ilipinar Mahallesi’nde bulunan ormanlik bir alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple meydana geldi. Çam agaçlari ve makilik alanin bulundugu kismi etkisi altina alan yangin, siddetli rüzgarin da etkisiyle büyüdü. Yanginin büyümesiyle birlikte çalismalari son sürat sürdüren Izmir Orman Bölge Müdürlügü ekipleri, alevlere 1 yangin söndürme uçagi, 6 helikopter ve 23 arazöz ile müdahale ediyor. Yangina Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi araçlari da müdahale etmeye devam ediyor.

Sesleri duyup yangina kostular

Yanginin çiktigi bölgenin yakininda evleri bulunan vatandaslar ise alevleri fark ederek derhal müdahaleye kostuklarini belirtti.

Bölgedeki vatandaslardan Ihsan Çetin, "Biz evde otururken yangindan çikan sesleri duyduk. Benzinligin oradaki çamlik bölgesinden çikti yangin ve Gerenköy istikametine dogru gitti. Perisan haldeyiz. Çok büyük bir yangin. Çocuklugumuzun geçtigi yerler yabana gitti. Arka tarafta tapulu zeytinlik alanimiz vardi 20 dönüm civari orasi yandi. Bizim hayvanlarimizda çok sükür bir sey yok ama ormandaki hayvanlar ne yazik ki gitti. Panik yasadik çok çünkü herkesin köyde evleri agillari var. Herkes çok yogun çaba gösterdi" açiklamasinda bulundu.

Baska bir vatandas Nuri Izmirli ise, "Ilipinar civarindaki çamlik alanda basladi yangin biz de büyük panik yasadik. Itfaiyeler gelene kadar kendi imkanlarimizla, traktörlerimizle müdahale etmeye çalistik. Ama alevlerin önüne geçemedik alevler Gerenköy’e kadar ilerledi. Atesin içindeydik, evimizin yakinlari yandi. Önüne geçmeye çalistik ama alevler çamlari sardi. Zeytin agaçlari yandi, çam agaçlari yandi. Her orman köyünde özellikle yaz mevsiminde 2 itfaiye aracinin hazir bulunmasi gerekiyor. Evimize, arsamiza siçrayacakti biz müdahale etmeseydik. Gerçekten çok üzüldük" dedi.

Öte yandan, bölgedeki alevlerin üç taraftan çevrildigi ve kontrol altina alma çalismalarinin sürdügü kaydedildi.
Kaynak: İHA