Edirne'de Ögrenciler Eserlerini Sergiledi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencileri ile Devlet Konservatuar Bölümü ögrencileri “Bahar Melodisi Sergisinde” müzik esliginde eserlerini sergilediler.

Edirne'de Ögrenciler Eserlerini Sergiledi
Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuar Bölümü ögrencileri düzenlenen resim sergisiyle uzun bir aradan sonra eserlerini sergilemenin sevincini yasadi. Pandemi nedeniyle yaklasik 1 buçuk yildir resimlerini sergileyemeyen ögrenciler kisitlamalarin kalkmasiyla birlikte müzik esliginde resimlerini sergilediler. Düzenlenen sergide ögrenciler çizdikleri resimleri Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuari Müzik ve Bale Ortaokul ögrencilerine hediye ettiler. Ortaokul ögrencileri ise; resimlerden iham alarak müzik konulu çalismalarini bu sekilde daha iyi yapacaklarini ifade ettiler. Emegi geçenlere tesekkür etti.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencisi Ayse Deniz Almadik, “Sergide olmaktan çok mutluyum öncelikle sunu belirtmek istiyorum buradan Deniz Gökduman hocama çok tesekkür ederim. Lisans okurken bu resmi yapmistim ve pandemiden dolayi sergimiz çok geç gerçeklesti. Ama bu gün sergimizin sergilenmesinden dolayi çok mutluyum. Yani eserimi yapmam ortalama bir ay sürdü ama her gün çalismadim, her gün biraz biraz üzerine bir seyler ekledim. Daha önceki çalismalarima bakarsaniz ben genel olarak soyut çalisiyorum ve burada ise sembolik seyler müzik ve dansla ilgili ifadeler kullandim. Rengini bu tonlar da seçmeye karar verdim. Yani yaptigim resim benim iç dünyami yansitiyor” seklinde konustu.

"Sergimizin ana temasi müzik"

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencisi Cihan Atici ise “Resimlerle genellikle soyut terimler kullaniyorum, bunlarin en göze batani gözdür çünkü gözlü ifade biçimi belirli Figürler kullaniyorum ve serginin ana temasi Müzik oldugu için bir piyano tuslariyla betimlemek istedim” dedi.

"Sergimizin açilmasi beni mutlu etti"

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencisi Cesim Ildeniz, “Su anda benim eserimde ilham aldigim William Adolphe Bouguereau çalismasini olarak Deniz Gökduman Hocamizla beraber çalismamizi yaptik, konuyu seçtik ve klasik olarak resmimi tamamlamaya çalistim. Çalismami yapmam iki hafta kadar sürdü. Bu sanat eserimde William Adolphe bouguereau’nun çocuklari tasvir etmis oldugu köylüye benzetilmis bir çalismasidir. Sergimizin açilmasi beni çok mutlu etti" diye konustu.

"Müzik ve resim arasindaki etkilesimi yansittik"

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Deniz Gökduman, “Bu sergiye aslinda bahar melodisi adini verdik, sergi resim ve müzik arasindaki etkilesimi göstermek amaciyla yapilan bir sergi. Aslinda 20’nci Yüzyil basindan veya 19’uncu Yüzyil sonundan itibaren diyebiliriz. Ilk defa resim ve müzik Iliskisi eski döneme kadar vardir ama son dönemde profesyonel anlamda baktigimizda resim ve müzik iliskisi iste Debussy ve Money’le beraber basliyor. Iste Money’nin resimlerinden etkilenerek müzik yapmalar veya iste resimden etkilenerek müzik yapma veya müzikten etkilenerek resim yapma gelenegi gibi düsünün daha sonrasin da bunun Kandinsky ve Schoenberg kadar devam ediyor. Günümüzde de hala resim ve müzik iliskisi devam eden bir durum. Biz de bunu tabi ki konservatuar için yaptigimiz resimler ve burada ki ögrencilerim benim Lisans, Yüksek Lisans ve Sanat Yeterlilik ögrencilerimin yaptigi çalismalardan olusan bir sergi. Burada ki ögrencilerimin hemen hemen hepsi farkli bir müzik aletini alarak, konu edinerek kendi tarzlarini koruyarak baktiginizda bur da soyuttan Grafik türünden veya Pop Art veya Klasik Türüne kadar hepsi farkli Resimler görebilirsiniz. Benimde katildigim kendi eserimin oldugu yaklasik 20 sanatçinin eseri var. Yaptigim eserin ismi de Gönül Dagi’dir. Baktiginizda okuyabilirsiniz Gönül Dagi Yagmur Boran diye ünlü bir sarkisi var onu tekrar yansitip yazmaya çalistim. Kendi tarzimda Neset Ertas’i çalistim” diyerek konusmasini tamamladi.
Kaynak: İHA