Dubai Medya Ofisi, Cebel Ali Limani Patlamasi Sonrasi Görüntüleri Yayinladi

Dubai Medya Ofisi, Dubai kentinde yer alan Cebel Ali Limani’nda dün aksam saatlerinde meydana gelen siddetli patlamanin ardindan limana ait görüntüleri yayinladi.

Dubai Medya Ofisi, Cebel Ali Limani Patlamasi Sonrasi Görüntüleri Yayinladi
Birlesik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde yer alan Cebel Ali Limani’nda demirli bir gemide, dün meydana gelen siddetli bir patlamanin ardindan yangin çikmisti. Patlamada ölü ve yarali olmazken, gemide bulunan 14 denizcinin güvenli bir sekilde tahliye edildigi, çikan yanginin ise itfaiye ekipleri tarafindan kisa sürede kontrol altina alindigi belirtilmisti. Son gelismelerin ardindan Dubai Medya Ofisi, Cebel Ali Limani’nin patlama sonrasina ait görüntüleri yayinladi.

Dubai Medya Ofisi tarafindan sosyal medya üzerinden yapilan açiklamada, patlama sonrasi çikan yanginin herhangi bir hasar kaydedilmeden 40 dakikadan daha kisa bir sürede kontrol altina alindigi ifade edilerek, yasanan patlamanin ardindan Liman’in son durumuna iliskin görüntülere yer verildi.

Öte yandan, Dubai Polisi Baskomutani Korgeneral Abdullah Khalifa Al Marri ise dün yaptigi açiklamada, yanginin konteynerlerden birinde bulunan yanici maddelerden kaynaklandigini belirtmisti. Limanda demirli geminin mürettebatinda herhangi bir yaralanma veya ölüm olmadigini kaydeden Marri, gemide radyoaktif madde bulunmadigini ve yanginin, sürtünme veya yüksek sicakliktan kaynaklandigini belirtmisti.
Kaynak: İHA