Diyanet Isleri Baskani Erbas, Fatsa Islamdag Külliye Camisi'nin Açilisina Katildi Açiklamasi

'Ilim, cehaletin, körlügün, kötülügün, anarsinin, kavganin ortadan kalkmasina vesile olan en önemli vasitadir. Cehalet ise kötülüklerin anasidir. Bugün dünyada cehalet varsa, kötülük varsa ilmin faydali olarak kullanilmamasindan kaynaklanmaktadir'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Ilim, cehaletin, körlügün, kötülügün, anarsinin, kavganin ortadan kalkmasina vesile olan en önemli vasitadir. Cehalet ise kötülüklerin anasidir. Bugün dünyada cehalet varsa, kötülük varsa ilmin faydali olarak kullanilmamasindan kaynaklanmaktadir." dedi.

Erbas, Ordu'nun Fatsa ilçesinde Islamdag Külliye Camisi'nin açilisinda, camilerin ilim, irfan, bilgi, hikmet merkezi oldugunu belirterek, insa edilen caminin herkes için hayirli olmasini diledi.

"Bizim medeniyetimiz güzellik medeniyetidir." diyen Erbas, sözlerini söyle sürdürdü:

"Onun için Islam sanatlari diye bir alan olusturmus ecdadimiz. Islam sanatlarindan biri de güzel bir mimari eser birakmaktir. Islamdag Camisi bunun en güzel örneklerinden biridir. Caminin disiyla, içiyle, minaresiyle, tavaniyla, kubbesiyle, revaklariyla bunu çok güzel sekilde temsil etmisler. Allah emegi geçen herkesten razi olsun. Burada insallah nice insanlar yetisecek."

Erbas, "Allah Resulü Efendimiz buyuruyor ki, 'Ilim, kadin erkek herkese farzdir. Bütün Müslümanlara farzdir'. Kadin erkek ayrimi yapmadan bunu ifade buyuruyor Peygamber Efendimiz. Kur'an'dan ilham alarak bunu söylüyor." ifadesini kullandi.

Bilenlerin cehaleti ortadan kaldirdigina isaret eden Erbas, "Ilim, cehaletin, körlügün, kötülügün, anarsinin, kavganin ortadan kalkmasina vesile olan en önemli vasitadir. Cehalet ise kötülüklerin anasidir. Bugün dünyada cehalet varsa, kötülük varsa ilmin faydali olarak kullanilmamasindan kaynaklanmaktadir. Bunun da duasini yapiyor Peygamber Efendimiz." diye konustu.

Ilmi insanlari kurtarmak için kullanmak gerektigini vurgulayan Erbas, sunlari kaydetti:

"Insanlari öldürmek için degil. Bugün maalesef ilim daha çok insanlari öldürmek için kullaniliyor. Su üretilen silahlara bakar misiniz? Bu silahlari bugün en fazla kullanan terör örgütleridir. Terör örgütlerine bu silahlari üretenler, verenler dünyanin en kötü insanlaridir ama neyle üretiyorlar? Onu üretmek için matematik lazim, fizik lazim, kimya lazim, astronomi lazim. Halbuki astronomi çok faydali bir ilimdir. Matematik çok faydali bir ilimdir. Fizik, kimya hepsi... Hatta bu ilimleri Kur'an-i Kerimi daha iyi anlayayim diye okursa ögrenciler, okuyanlar nafile ibadet etmis olur."

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Cumhurbaskani Basdanismani Ihsan Sener, Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar ve Fatsa Ilçe Müftüsü Hamza Bayram'in da konusmalarinin ardindan katilimcilar, açilis kurdelesi kesilen camide ikindi namazini kildi.

Erbas, daha sonra ilçedeki Haci Bektasi Veli Camisi ile Hiranur Camisi'nin açilislarina da katildi.

Kaynak: AA