Didim'deki Ruhsatsiz Otel Ikinci Kez Mühürlendi

Aydin’in Didim ilçesinde kamuoyu tarafindan ’ikiz kuleler’ olarak bilinen ve daha önce kaçak yapi dolayisiyla mühürleme islemi yapilan Maril Otel, isletme belgesi (ruhsat) olmamasi sebebiyle ikinci kez mühürlendi. Daha önce ruhsatsiz oldugu için mühürlenen otelde, mühür fekti yapilarak müsteri alindigi görüldü.

Didim'deki Ruhsatsiz Otel Ikinci Kez Mühürlendi
Edinilen bilgiye göre, geçtigimiz aylarda bazi kisimlarinin kaçak olmasi sebebiyle Didim Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü ekiplerince mühürleme islemi yapilan otel, bu kez isletme belgesinin olmamasindan dolayi ikinci kez mühürlendi. Isletme belgesinin (ruhsat) olmamasindan dolayi Didim Belediyesi’nce yapilan tebligat, otel sahibinin Aydin 1. Idare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma karari aldirmasindan sonra ertelenmisti. Didim Belediyesi’nin yürütmeyi durdurma kararinin itiraz etmesinin ardindan, otelin bosatilmasi ve faaliyetini durdurmasi amaciyla alinan son karar teblig edildi. Tebligat süresinin dolmasinin ardindan otelde 14 Haziran 2021 tarihinde mühürleme islemi yapildi.

Mühür fekti yapilarak müsteri alinmis

Aradan geçen sürede otel yetkililerinin mühür fekti yaparak oteli yeniden açtiklari ve müsteri kabul ettikleri tespit edildi. Ikinci kez otele gelen Didim Belediyesi Zabita Müdür Vekili Murat Hacifettahoglu ile birlikte zabita ekipleri islem yapti. Islemler esnasinda Didim Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerinin yani sira Çevik Kuvvet polisi de otel çevresinde güvenlik tedbiri aldi. Otel sahibi Ahmet Orak ile bazi otel yetkililerinin islemleri izledikleri görüldü.

Otelin avukati Murat Sultansu ise yapilan islemlerin dogru olmadigini ileri sürdü. Otelde konaklayan müsteriler ise yasanilan durum karsisinda olan biteni anlamaya çalisirken, bazi müsterilerin de otelin diger kapilarindan içeriye alindigi görüldü.

Zabita ekiplerince otelin belirlenen giris kapilari ile garaj kapilari ekiplerce mühürlendi. Resmi islemlerin tamamlanmasinin ardindan belediye ekiplerince hazirlanan tutanagin otel yetkililerince imzalanmamasinin ardindan taraflar arasinda kisa süreli gerginlik yasandi.

“Kanunlara göre islem yapiliyor"

Mühürleme islemiyle ilgili konusan Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, belediye olarak kanun ve yönetmeliklere uygun sekilde mahkeme karari dogrultusunda islemlerin yapildigini belirterek, “Didim Belediyesi olarak kanunsuz yapilara ve isletmelere göz yummayacagiz. Belediye olarak yaptigimiz her isi kanun ve onun ölçülerinde yapmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA