Büyüksehir Personeline Performans Esasli Bütçe Egitimi

Manisa Büyüksehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan tüm daire baskanliklarinda görevli ilgili personele, ‘2022 Mali Yili Performans Programi ve Bütçe Hazirlanmasi’ konulu hizmet içi egitim semineri düzenlendi. Egitim programinda performans ve bütçenin önemine deginildi.

Büyüksehir Personeline Performans Esasli Bütçe Egitimi
Manisa Büyüksehir Belediyesi, bünyesinde görev yapan personele egitim seminerleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda; yeni hizmet binasi egitim salonunda gerçeklestirilen egitime Mali Hizmetler Daire Baskani Serdar Sidar da katildi.

Dört oturum halinde düzenlenen egitimde, Strateji Gelistirme Sube Müdürü Nurdan Oktav tarafindan sunum yapildi. Düzenlenen egitim programinda; performans ve bütçenin önemine deginildi.

Mali Hizmetler Daire Baskani Serdar Sidar, “Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin tüm hizmet ve yatirimlari; en iyi sekilde planlanmasi, uygulanmasi, kontrol edilmesi ve en önemlisi de mali kaynaklarin en iyi ve hesap verilebilir sekilde, etkili ve ekonomik olarak kullanilmasi ile gerçeklestirilmistir. Takip eden 2022 yili ve sonraki yillarda da devam etmesi planlanan tüm yatirimlarimizla ilgili çalismalarimiz ve bu yatirimlarimizin finansman ihtiyacinin karsilanmasina yönelik bütçe çalismalarini yürütmek üzere bu çalistayda bir araya geldik” dedi.

Mali disiplinden taviz vermeden yürütülen planli, etkili ve verimli çalismalarin sonuçlarinin alindigini belirten Daire Baskani Serdar Sidar, bu verimli çalismalarin sonucu olarak, 2015 yilinda oldugu gibi 2020 yilinda da bütçe performansi açisindan 30 büyüksehir belediyesi arasinda, Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin 1’inci oldugunu hatirlatti. Sidar, "Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün öngörüleri ve direktifleri dogrultusunda elde edilen bu basarimizin her yil artarak devam edecegi inancindayim. Bu baglamda, Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin yatirim programinin ve bütçe hazirlik tasarilarinin çalismalarini, Büyüksehir Belediye Baskanimizla birlikte tamamlayip, Eylül ayinda Büyüksehir Belediye Encümeni’ne, Kasim ayinda ise 17 ilçemizin bütçesi ile birlikte, Büyüksehir Belediye Meclisi’ne sunulmak üzere hazirlik çalismalarini tamamlamayi planliyoruz" ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediyesi’nin mali konulara yönelik tüm faaliyet ve hizmetlerinin seffaf, etkin ve hesap verilebilir sekilde yürütüldügünü belirten Mali Hizmetler Daire Baskani Serdar Sidar, uzun vadede sürdürülebilir mali disiplinin saglanabilmesi için önümüzdeki dönemlerde de kurum içi egitimlerin devam edecegini dile getirdi.
Kaynak: İHA