Baspehlivan Ismail Balaban, Bu Yil Kirkpinar'da Güresmeyecek

Ismail Balaban: 'Bu sene güreslere katilamayacagim, çok üzgünüm. Sonuç olarak 6 aylik bir yarismadan çiktim ve güç ve kondisyon olarak büyük kayip yasadim. Çok fazla hazir degilim'

2013 ve 2017 yillari Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nin baspehlivani "Sari Firtina" lakapli Ismail Balaban, 660. Kirkpinar Yagli Güresleri'nde güresmeyecegini açikladi.

Balaban, gazetecilere yaptigi açiklamada, geçen yil salgindan dolayi güreslerin yapilamadigini, bir yarisma programindan teklif gelince yarismaya katildigini hatirlatti.

Yarismaya yagli güres camiasini temsil etmek ve yagli güresi daha genis kitlelere ulastirmak için katildigini anlatan Balaban, elinden geldigince güres camiasini en iyi sekilde temsil etmeye çalistigini anlatti.

"Yeri geldi, çok haksizlik yapildi. Polemikler yapildi hep sustum ve ahlakimi korumaya çalistim." diyen Balaban, sunlari kaydetti:

"Camiamizi lekelememek adina çok sabrettim. Çok sükür finale ulastik ve güzel bir sekilde birinciligi gögüsledim. Bana destek olan öncelikle basta Kirkpinar Güres Agasi Seyfettin Selim'e tesekkür ederim. Bu sene güreslere katilamayacagim, çok üzgünüm. Sonuç olarak 6 aylik bir yarismadan çiktim, güç ve kondisyon olarak büyük kayip yasadim. Çok fazla hazir degilim. Oraya çikmam durumunda sakatlik olma riski de var. Seyircilerimi de hayal kirikligina ugratmak istemiyorum. Onlarin affina siginarak bu yil Kirkpinar güreslerine katilamayacagim."

Kaynak: AA