Bakan Elvan, Ingiliz Sirketlerin Yöneticileriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Londra merkezli TürkIngiliz Ticaret ve Sanayi Odasinin (TBCCI) ev sahipliginde düzenlenen toplantiya video konferans yöntemiyle katildik' 'Ekonomik görünüm, reform programimiz ve ülkemizdeki yatirim firsatlari hakkinda istisarelerde bulunduk'.

Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, Londra merkezli Türk-Ingiliz Ticaret ve Sanayi Odasi (TBCCI) Baskani Alderman Emma Edhem'in ev sahipliginde düzenlenen toplantiya video konferans yöntemiyle katildigini bildirdi.

Elvan, Twitter'dan yaptigi paylasimda, sunlari kaydetti:

"Londra merkezli Türk-Ingiliz Ticaret ve Sanayi Odasinin (TBCCI) ev sahipliginde düzenlenen toplantiya video konferans yöntemiyle katildik. Ekonomik görünüm, reform programimiz ve ülkemizdeki yatirim firsatlari hakkinda istisarelerde bulunduk."

- "Türkiye, OECD ülkeleri arasinda yatirimlarda en hizli büyüyen ülkelerden"

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Elvan, Birlesik Krallik is dünyasinin önde gelen sirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katildigi toplantida 'Ekonomik Görünüm ve Reform Programi' baslikli sunum yapti.

Ekonomik Reform Programi'nin kirilganliklari azaltma, verimliligi ve rekabet gücünü artirma hedefiyle hazirlandigina isaret eden Elvan, programdaki makroekonomik politikalari ve yapisal reformlari basliklar halinde anlatti.

Küresel ekonomik görünümdeki firsatlar ve riskler kapsaminda, Kovid-19'a karsi asilamadaki gelismelere deginen Elvan, Türkiye'nin asilamada hiz kazandigini, agustos ayinin sonunda yüksek asilama düzeyine ulasilmasinin hedeflendigini kaydetti.

Elvan, salgin sonrasi üretimdeki iyilesmeye ve yatirimlara da dikkati çekerek, Türkiye'nin güçlü ve dinamik bir sanayi üretim altyapisina sahip oldugunu, Türkiye'nin Ekonomik Kalkinma ve Isbirligi Örgütü (OECD) ülkeleri arasinda yatirimlarda en hizli büyüyen ülkelerin basinda geldigini vurguladi.

Türkiye'de ekonomik aktivitenin 2020'in ikinci yarisindan sonra hizli bir sekilde toparlanmaya basladigini hatirlatan Elvan, ihracatta ve turizm gelirlerindeki artis ve altin ithalatinda devam eden normallesmeyle cari açigin 2021'de yüzde 3 civarinda gerçeklesebilecegini bildirdi.

Dinamik is gücünün bir avantaj olduguna isaret eden Elvan, enflasyon tarafinda ise fiyat istikrarinin, finansal istikrar ve ekonomik istikrari saglamanin anahtari oldugunu dile getirdi.

Elvan, yüksek küresel borç yüküne deginerek, borçlulugun hem gelismis hem de gelismekte olan ülkelerde arttigini, Türkiye'nin ise bu konuda daha iyi bir performans gösterdigini aktardi.

Küresel tedarik zincirleri içinde Türkiye'nin avantajli konumunun ticarette ulasim maliyetlerini azalttigini ifade eden Elvan, Orta Asya ve Orta Dogu'ya yönelik gelismis dagitim aglarina sahip olan Türkiye'nin Ingiliz sirketleri için önemli avantajlar sagladigini belirtti.

Yatirimcilara yönelik tesviklerden de bahseden Elvan, Türkiye'nin yabancilar için firsatlar sundugunu sözlerine ekledi.

Bakan Elvan, sunumun ardindan, programa katilan sirket yöneticilerinin Türkiye ekonomisine ve Türkiye'de yatirim imkanlarina iliskin sorularini da yanitladi.
Kaynak: AA