Baskan Kayda'ya Kamulastirma Yetkisi

Salihli Belediye Meclisi tarafindan Belediye Baskani Zeki Kayda’ya organize sanayi bölgesi 3.etabi için kamulastirma yetkisi verildi.

Baskan Kayda'ya Kamulastirma Yetkisi
Salihli Belediye Meclisi Temmuz ayi toplantisini Belediye Baskani Zeki Kayda baskanliginda meclis toplanti salonunda gerçeklestirirken, toplantida 9 gündem maddesi görüsülüp karara baglandi. Toplantida 5393 sayili Belediye Kanunu’nun 75. maddesine göre Salihli Organize Sanayi Bölgesi 3.Etap Kamulastirma islemlerinin Salihli Belediyesi tarafindan yapilmasi ve bu konu ile ilgili Belediye Baskani Zeki Kayda’ya protokol imzalama yetkisi verilmesi hususu görüsüldü. Talebe CHP grubu karsi çikti. CHP Grup Sözcüsü Yavuz Özdem, “OSB Mütesebbis heyeti Salihli Belediyesine kamulastirma için bir karar almisti. Ancak son yapilan genel kurul ile OSB Mütesebbis heyeti degisti. Belediyemizde bunu alelacele meclis gündemine getiriyor. Ben bunu anlamli bulmuyorum. Kamulastirma kararini OSB’nin yeni yönetimi alsaydi daha uygun olur” diye konustu.



“Mücadelemiz Salihli’ye yatirimcilari getirmek”

Salihli OSB Mütesebbis Heyetinden 2. etap için 6 Mart 2015 tarihinde aldiklari yetki ile 2016 yilinda 11 ayda 1355 dönüm araziyi hizli bir sekilde kamulastirdiklarini vurgulayan Baskan Kayda, 45 fabrikanin yükseldigi 2. etapta 7 bin 500 kisiye istihdam sagladiklarini söyledi.

Salihli OSB’nin yüzde 75 doluluk oranina ulasmasiyla birlikte 3. etap çalismalarina basladiklarina dikkat çeken Baskan Kayda, Manisa Valisi Yasar Karadeniz baskanliginda 31 Mart 2021 tarihinde gerçeklesen Mütesebbis Heyet Toplantisinda 15 üyenin imzasiyla 3. etap kamulastirma çalismalarinin Salihli Belediyesi tarafindan yapilmasi karari aldiklarini belirterek, “2. etap kamulastirma çalismalari için belediyemize ait yerleri ipotek ettik ve tüm kamulastirma bedellerini nakit ödedik. Salihli OSB, baslattigimiz çalismalarla sektöründe öncü büyük firmalardan ve is insanlarimizdan büyük talep aliyor. Bizim çabamiz, yatirimcilari Salihli’mize getirmek, biz bunun mücadelesini veriyoruz. CHP grubu olarak, Salihli’ye yatirimcilarin gelmesine karsi iseniz siz hayir oyu verin o zaman. CHP’li meclis üyelerini Salihli halkina sikayet ediyorum” diye konustu.

3.etapta 716 dönüm alanin kamulastirilacagini belirten Baskan Kayda, “Yapilacak olan kamulastirma ile Salihli OSB devasa bir alana sahip olacak” dedi.

Salihli OSB 3. etap kamulastirma islemlerinin Salihli Belediyesi tarafindan yapilmasi ve bu konuyla ilgili Belediye Baskani Zeki Kayda’ya yetki verilmesi talebine MHP, AK Parti ve IYI Parti kabul oyu, CHP ise ret oyu verdi. Talep, oyçoklugu ile kabul edildi.
Kaynak: İHA