Zübeyde Hanim Kültür Merkezi 'Ekoköy' Temali Sergiyi Sanatseverler Ile Bulusturuyor

Gölbasi Belediyesi Zübeyde Hanim Kültür Merkezi bünyesinde sanat merkezi açilisina ev sahipligi yapti.

Zübeyde Hanim Kültür Merkezi 'Ekoköy' Temali Sergiyi Sanatseverler Ile Bulusturuyor
Gazi Üniversitesi Mimarlik Fakültesi ögrencilerinin hazirlamis oldugu “EKOKÖY” ana temali Mimari Proje Sergisi Zübeyde Hanim Kültür Merkezi’nde açildi. Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek’in ev sahipligini yaptigi açilisa; Gazi Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ramazan Bayindir, Ankara Ülkü Ocaklari Baskani Abdullah Yüksel, MHP Gölbasi Ilçe Baskani Serdar Tekin katildi.

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, yaptigi konusmada, üniversitelerin bilgi ve tecrübelerinin kendisi için önemli oldugunu belirtti.

Gölbasi’nin Ankara’nin incisi oldugunu ifade eden Baskan Ramazan Simsek “2 dogal gölü olan, mükemmel bir yapi ve dogaya sahip olan bir ilçeyiz. Ankara’nin nefes aldigi bir yerde yasiyoruz. Bunun degerini ve kiymetini bilmemiz gerekiyor. 4 aylik bir çalisma yapildi. Hayal ettiklerimizi gerçeklestirdiniz. Emekleriniz için tesekkür ediyoruz” dedi.

Gölbasi Belediyesi olarak Cumhuriyet Köy Projesi üzerinde çalismaya devam ettiklerini kaydeden Simsek, "Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yilinda hayal edip planladigi ve hayata geçiremedigi bir proje var. Cumhuriyet köy projesidir. Bu projeyi çok yakinda hayata geçirecegiz insallah" dedi.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ramazan Bayindir ise sergiye destek veren Simsek’e tesekkür ederek, "Burada sergilenen ürünler, fikir ve emek sahibi olan gelecegin mimarlari gençlerimizin çiktiklari bu yolda basarili olmalarini saglayacak bir ön adimdir. Prof. Dr. Figen Beyhan basta olmak üzere Mimarlik Bölüm Baskani Dr. Sare Sahil’e ve çalismada emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum" diye konustu.

Konusmalarin ardindan katilimcilar sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA