Zimbabve Hükümeti Kolluk Kuvvetlerine Silahli Soygunculari Vurma Yetkisi Tanidi

Zimbabve hükümeti, son haftalarda ülkede artan silahli soygunlarin önüne geçmek üzere, kolluk kuvvetlerine soygunculari vurma yetkisi verdi.

News Day'in haberine göre, Içisleri Bakani Kazembe Kazembe konuya iliskin açiklamasinda, hükümetin bundan sonra silahli soygunculara merhamet etmeyecegini belirterek, "Güvenlik güçlerimiz soyguncularla en agir sekilde mücadele edecek ve kanunun uzun kolu onlari yakalayacak." ifadesini kullandi.

Ulusal Polis Sözcüsü Paul Nyathi de polisin tüm süpheli silahli soyguncularin izini sürmesi ve onlardan hesap sormasi için ülke genelinde gizli ekipler kuruldugunu kaydetti.

Geçen ay Içisleri Bakan Yardimcisi Ruth Mavhungu-Maboyi, ulusal meclise yaptigi konusmada, Zimbabvelilerin silahli soyguncular yüzünden korku içinde yasadigini söylemisti.

Bazi milletvekilleri de Zimbabve polisinin çogu durumda silahli soyguncularla basa çikmak için yetersiz donanima sahip oldugunu belirterek, hükümeti kaynaklari kullanmaya çagirmisti.

- Zimbabve'de otobüs kazasinda 20 kisi hayatini kaybetti

Öte yandan Zimbabve'de bir yolcu otobüsünün otomobille çarpismasi sonucu 20 kisi hayatini kaybetti.

News Zimbabwe'nin haberine göre, Masvingo kentinden Zvishavane'ye dogru seyahat eden bir yolcu otobüsünün, lastiginin patlamasi sonucu kontrolden çikarak karsi yönden gelen otomobille çarpismasi sonucu 20 kisi yasamini yitirdi.

Habere göre, kazadan yarali kurtulan üç kisi Zvishavane Bölge Hastanesine kaldirildi.

Sözcü Nyathi konuya iliskin açiklamasinda, araçlarin kapasitesinin üstünde yolcu tasidigini ifade ederek, sorusturmanin devam ettigini belirtti.

Kaynak: AA