Tarsus Belediyesinden Sanatçilara Destek

Tarsus Belediyesinin pandemi sürecinde ekonomik sikintilar çeken yerel sanatçilara destek olmak amaciyla baslattigi ’Tarsus’un sesleri’ destek konserleri basladi.

Tarsus Belediyesinden Sanatçilara Destek
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, ’Tarsus’un sesleri’ konserleri kapsaminda ilk olarak Hacihamzali’da düzenlenen etkinlikte, Tarsus Türk Halk Müzigi Dernegi sanatçilari sahne aldi. Halkin yogun katilim sagladigi konserde 20 sanatçi müzik ziyafeti çekti. Halkin sanatçilara eslik ederek söyledigi türkülerin yani sira halaylar çekildi, ayrica Hacihamzali yöresinde çok sevilen ’çilli bom’ oyunu oynanarak coskulu bir gece yasandi.

Pandemi sonrasi mahallelerinde yapilan bu konserin ilk konser oldugunu ve halka büyük moral verdigini dile getiren Hacihamzali Mahalle Muhtari Murat Aytas, Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan’a, yardimsever tavri ve sanatçilara verdigi destek için de ayrica tesekkür etti.

Pandemi sürecinde yasanan saglik sikintilarinin yani sira ekonomik olarak da ülkenin zor sartlardan geçtigini ifade eden Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan,

"Pandemi sürecinde belediye olarak üzerimize düsenin en iyisini yapmaya çalistik. Bu süreçte özellikle saglik anlaminda yaptigimiz çalismalarla Türkiye’de öncü belediyeler arasina girdik. Bu zorlu süreçte halkin yasadigi ekonomik sikintilara da destek olmak amaciyla düzenli yardimlarda da bulunduk. Yaptigimiz bu yardimlari genisleterek pandemi sürecinden zarar görmüs esnaf ve muhtarlara da yardim da bulunduk. Bu süreçte düzenli bir geliri olmayan müzisyen ve sanatçilari da düsünerek özellikle sehrimizde bulunan yerel sanatçilara destek olmak amaciyla bu konserleri planladik" dedi.

Tüm Tarsus halkinin davetli oldugu konserler arasinda 6 Temmuz Sali günü Musalla Müzik Toplulugu konseri, Yesil Mahalle Zübeyde Hanim Özel Egitim Uygulama Okulu arkasinda saat 20.00’de, Emrah Samet konseri 7 Temmuz Çarsamba günü Rauf Denktas Parkinda saat 20.00’de yapilacak.
Kaynak: İHA