Rektör Ünal Açiklamasi 'Stratejik Hedefimiz Nitelikli Akademisyen Ile Nitelikli Ögrenci'

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ünal, stratejik hedeflerinin, nitelikli akademisyenlerle nitelikli ögrenciyi üniversiteye çekebilmek oldugunu söyledi.

Rektör Ünal Açiklamasi 'Stratejik Hedefimiz Nitelikli Akademisyen Ile Nitelikli Ögrenci'
OMÜ; bünyesinde Bafra Turizm Fakültesi, Bafra Isletme Fakültesi, yeni kurulan Eczacilik Fakültesi ve Bafra Turizm Meslek Yüksekokulunu bulunduran yerleskede, altyapi ve organizasyonel kapasiteyi güçlendirmek ve sürdürülebilir kilmak için Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli’nin baskanliginda Istisare Toplantisi düzenledi.

Bafra’daki bu kampüsünde; yapilacak yatirim ve iyilestirmelerle akademik egitim ve uygulamalarin yani sira, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri desteklemeyi hedefleyen OMÜ üst yönetimi, düzenledigi Istisare Toplantisi’nda Bafra protokolü ile Bafra Kampüsü’ne katkida bulunan bagisçi Arslan ailesinden Saffet ve Akif Arslan’i bir araya getirdi.

Toplantinin basinda Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Uzun, içeriginde; kampüs, yerleske plani, akademik yapi, ögrenci profili, engelliler için mevcut altyapi, fiziksel iyilestirmeler, ihtiyaçlar ve planlanan çalismalar gibi basliklarin oldugu sunumla katilimcilari aydinlatti.

Turizm Isletmeciligi Bölümü TURAK tarafindan 2019 yili itibariyle akredite edildi

Akreditasyon çalismalarindan da bahseden Dekan Prof. Dr. Uzun, 2019 yili itibariyla Turizm Isletmeciligi lisans programinin; Yüksekögretim Kurulu (YÖK) ve Yüksekögretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) turizm alani için yetkilendirdigi tek akreditasyon kurulusu olan Turizm Egitimi Degerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafindan akredite edildigine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Ünal: “Bafra’da bir kampüs kimligi ve kültürü olusturmak niyetindeyiz”

Ardindan Bafra Kampüsü ile ilgili kat ettikleri asamalar ve bu dogrultudaki hedef ve planlamalar hakkinda bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Kampüsün ana yola çikmasiyla alakali bir çalismamiz vardi ve bu süreç tamamlandi. Bizim burada kampüs kültürü ve kimligi olusturmak adina bir öngörümüz söz konusu. Yurtlar kampüsün içinde degil, disinda. Bu nedenle ögrenciler, erisim sorunu yasiyorlar. Hedefimiz; yurtlarin kampüs içerisine dâhil edilmesi ve bundan sonraki süreçte olabilecek yapilanmayi da dikkate almak suretiyle kütüphane, spor alanlari, sosyal donati ve yurt gibi ihtiyaçlari bir vaziyet plani çikararak tesis etmek, dolayisiyla bir kampüs kimligi ve kültürü olusturmak ve sonrasindaki çalismalari bu baglamda sürdürmekti. Bunlarla ilgili birinci etap çalismalari tamamlandi” dedi.



“Üniversitenin stratejik hedefi, nitelikli akademisyenlerle nitelikli ögrenciyi buraya çekebilmek”

Hazirlanan kampüse dair “vaziyet plani”ni Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç ile birlikte Vali Zülkif Dagli’ya sunan Rektör Ünal, 917 dönümlük alani ihya etmek için kararli olduklarini vurgulayarak, “Bizim su anda yapmayi hedefledigimiz; kampüsün sinirlarini belirlemek, nizamiyesini olusturmak ve bununla ilgili vaziyet planini hayata geçirmek. Su noktayi da ifade etmeliyim ki ögrenciler arasinda aktif ve pasif olarak bir ayrim yapiyoruz. Burada ögrenci memnuniyetini arttirarak pasif ögrenci sayisini azaltmaktan yanayiz. Çünkü kayit yaptirip gelmeyen ögrenciler var yahut bir dönem gelip tekrar sinava girenler oluyor. Bizler, ögrenci bilinçli olarak burayi tercih etsin ve ögrenimine burada devam etsin arzusundayiz. Bu yönde de üniversitenin stratejik hedefi, nitelikli akademisyenlerle nitelikli ögrenciyi buraya çekebilmek. Öte yandan, yeni kurulan fakültelerde özellikle yüksek lisans ve doktora programlari açilmazsa bu ögrenci sayisiyla bu kampüsün yasama sansi yok. Ögrenci sayisinin arttirilmasi ve piramidal bir yapiyla bunun sürdürülmesi gerekiyor. Buranin kampüse dönüsebilmesi için kütüphane, laboratuvarlar ve diger sosyal donatilar olmazsa olmaz unsurlardir” diye konustu.



“Önümüzdeki yil Eczacilik Fakültesine ögrenci almayi planliyoruz”

Konusmasinda yeni kurulan Eczacilik Fakültesi ile ilgili gelismeyi de aktaran Rektör Ünal su bilgileri paylasti: “Eczacilik Fakültesinin yönetim kurulu, dekani, dekan yardimcisi ve sekreteri atanmis durumda. Süreç basladi ve bundan sonra üniversitenin kendi prosedürü içerisinde kadro tahsisi yapilacak. Bu noktada yeter sayida akademik personeli temin etmeye çalisacagiz. Eczacilik Fakültesinin ögrenci alabilmesi için YÖK’ün; kütüphane, laboratuvarlar vb. ihtiyaçlari kapsayan bazi kriterleri var. Bunlar karsilandiginda, eger yetistirebilirsek ve sartlar olgunlasirsa önümüzdeki yil ögrenci alinabilecek sekilde bir hazirlik içerisine girmeyi planliyoruz. Nitekim bu sürece iliskin prosedür ve gereksinimler karsilandi.”

Bafra ve Çarsamba’da OMÜ Vakfi subeleri açilacak

OMÜ Vakfini, kampüslere sahip Bafra ve Çarsamba’da subelesme yoluyla temsil etmeyi amaçladiklarini belirten Rektör Ünal, bu sürece dair ise “OMÜ Vakfi Genel Kurulunda aldigimiz karar dogrultusunda Bafra ve Çarsamba gibi kampüslerimiz olan yerlerde vakfin birer subesini açmayi düsünüyoruz. Subelesmeye giderek kentin hem kültürüne hem de ekonomisine katki saglamayi umuyoruz. Yani OMÜ Vakfi merkezdeyken Bafra ve Çarsamba’da da subeleri açilacak, böylesi bir yapilanma bizler için de çok rahatlatici olacak. Burada amaç; vakfi merkezden degil de kendi mahallinden yönetmek. Bafra’nin ileri gelenlerinden de katilimci saglamak suretiyle var olan enerjiyi toplamak istiyoruz. Kisacasi, kullanamadigimiz daginik enerjiyi bir araya getirmek ve kisa sürede yol almak, hedeflerimiz arasinda. Mesela, vakif üzerinde birtakim projeleri üretilebilir ve dolayisiyla ihtiyaçlarin karsilanmasinda vakif araciligiyla daha kisa sürede ve daha kolay hareket edebiliriz” sözlerine yer verdi.

Fizik tedavi ya da diyaliz merkezi

Toplantinin ilerleyen bölümlerinde Bafra Meslek Yüksekokulu karsisindaki geçmiste tütün deposu olarak kullanilan binaya iliskin konusan Rektör Ünal, bu yerle ilgili tasarladiklari projeyi de su sözlerle dile getirdi: “Bu binayi da bir sekilde ihya edebilir miyiz diye bir çalisma yaptik. Çalismamiz sonunda burayi bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ya da diyaliz merkezi seklinde hayata geçirebilecegimize dair kanaat olustu. Kaldi ki fizik tedavi ve rehabilitasyon, bölgede ciddi bir ihtiyaç olarak görünüyor. Ümit ediyoruz ki buradan da bir sonuç aliriz.”
Kaynak: İHA