Normallesme Basladi, Gelin Adaylari Solugu Gelinlikçilerde Aldi

Yeni normallesme kararlari kapsaminda dügün ve nikah sezonu yeniden açilirken, gelin adaylari ise solugu gelinlikçilerde aldi.

Normallesme Basladi, Gelin Adaylari Solugu Gelinlikçilerde Aldi
Korona virüs tedbirleri kapsaminda uygulanan tam kapanma döneminde nikah ve dügün organizasyonlari yapilamadi. Yeni normallesme kararlarinin açiklanmasi ile birlikte pek çok çift, dügün ve nikah alisverislerini yapmaya basladi.

Gelinlik satislarinin artmaya basladigini belirten gelinlikçiler durumdan memnun olduklarini söyledi.



“Satislarimiz çogaldi”

Sivas’ta gelinlik satisi yapan Mehtap Abak, normallesmenin olumlu bir adim oldugunu belirterek “Covid-19 sebebiyle çok zor zamanlardan geçtik bütün esnaflar olarak. Ama bu son alinan normallesme karariyla basta esnaf ve sanatkarlarimiz olmak üzere Covid-19 sebebiyle is yerleri kapanan ve is yapamaz duruma gelen birçok esnafimiz ve çalisanlarimiz adina olumlu bir karar oldu. Korona virüsten önceki kadar islerimiz çok yogun degil ama korona virüs kadar da kötü degil. Normallesme karariyla islerimiz, önümüz daha açildi. Satislarimiz çogaldi. Özellikle bu son kapamadan sonra gelinlik satislarimizda artis oldu. Kuaförle gelinligimiz baglantili bir is. Kuaför salonumuzda da ayni sekilde artislar yasandi” diye konustu.



“Kira ile satis arasinda çok bir fark yok”

Gelinlik kiralamanin daha çok tercih edildigini belirten Abak, “Daha önceleri tarihte belirsizlikler yasandigindan dolayi insanlar gelinliklerine ve randevularina tam karar veremediklerinden dolayi bizlerden de randevu alamiyorlardi. Ama bu kapanmadan sonra tarihler netlesti. Normallesme sürecine geçtik. Asilamanin hizlanmasiyla insanlar sagligina kavustu. Bundan sonrada insallah yolumuz açik bir sekilde devam edecegiz. Anadolu bölgesinde daha çok kiralama söz konusu. Aslinda kira ile satis arasinda çok bir fark yoktur. Ama insanlar aldiklari zaman onu muhafaza edemediklerinden dolayi satin almayi çogu kisi tercih etmiyor. Kiralama fiyat araligimiz bu sene 5 bin lira ile 9 bin lira arasinda degisiyor” dedi.

Damat Ümit Ergün, “Pandemiden dolayi bazi kisitlamalar oldu. Bu kisitlamalar nedeniyle bazi ertelemelerimiz oldu. Bu ertelemelere ragmen su anda yasaklamalar kalkti ve dügün tarihimizi aldik. Bugün dügünümüz var, mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA