'Meteoroloji Tiri' Gaziantepli Ögrencilerle Bulustu

Meteoroloji Genel Müdürlügü ile Milli Egitim Bakanligina bagli Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü ve Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü arasinda imzalanan is birligi protokolleri kapsaminda ziyaretçilerini agirlayan Mobil Gözlem ve Tahmin Merkezi'nde (Meteoroloji Tiri), bu kez Gaziantep'teki ögrencilere meteorolojiye iliskin konular uygulamali olarak anlatildi.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'nin ziyarette bulundugu, ilk duragi Igdir olan ve ardindan Gaziantep'e giden "Meteoroloji Tiri"ni, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin de ziyaret etti.

Gaziantepli ögrencilere, hava olaylarinin olusumu, yüksek atmosfer gözlemleri ve ögrencilerin meteorolojiye iliskin merak ettikleri konular uygulamali olarak meteoroloji uzmanlari tarafindan anlatildi.

Meteoroloji Tiri ile gençlere verilecek egitimler sayesinde meteoroloji okuryazarliginin ve farkindaliginin artirilmasi, meteorolojik afet ve acil durumlardan kaynaklanan mal ve can kayiplarinin en aza indirilmesi amaçlaniyor.

Milli Egitim Bakanligina bagli egitim kurumlarindaki ögrenci, ögretmen, kursiyer ve çalisanlarin ayrica özel yetenekli ögrencilerin meteoroloji, iklim ve hava olaylari hakkinda bilgilendirilmeleri hedefleniyor. Bu amaçla Meteoroloji Genel Müdürlügü ile Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü ve Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü arasinda is birligi protokolü imzalanmisti.

Ayrica, Meteoroloji Genel Müdürlügü ile AFAD arasinda imzalanan is birligi protokolüne göre de Meteoroloji Tiri, herhangi bir afet ve acil durum aninda afet bölgesindeki meteorolojik hizmetlerin kesintisiz yürütülmesinde büyük öneme sahip olacak.

Kaynak: AA