Marmara Denizi'nde Görülen Müsilaj Rizelileri Tedirgin Ediyor

Rize’de vatandaslarin denizin üzerinde görerek müsilaj sanilan katman dalgadan kaynakli kabarcik çikti.

Marmara Denizi'nde Görülen Müsilaj Rizelileri Tedirgin Ediyor
Gündemde olan Marmara Denizi’ndeki müsilaj nedeniyle korkan Rizeliler denizin üzerinde gördükleri katmanlar nedeniyle panik yasiyor. Dün Rize’de etkili olan saganak yagis nedeniyle olusan dalgadan kaynakli köpükler yine müsilaj sanilarak yetkilere haber verildi.

Yetkilerin durumu inceledikten sora vatandaslara verdigi ‘Dalgadan kaynakli köpük’ cevabi ise Rizelilerin içini ferahlatti.

Rize Sahili’nde esnaflik yapan Ömer Kaya ilk gördüklerinde panik yaptiklarini ancak incelemenin ardindan panige gerek olmadigini gördüklerini dile getirerek “Marmara’da ki olayi duyunca bizde endiselendik. Sahil esnafiyiz ve sürekli is yapiyoruz. Dedik bakalim nedir diye ama dalgadan olusan asiri köpüklenmeymis. Müsilaj ile alakasi yokmus ama sag olsun yetkiler geldi baktilar. Sabah daha yogundu ama simdi öyle degil. Çok sükür korkulan degilmis” ifadelerini kullandi.

Rizeli Hüsnü Yunus Metin ise “Müsilaj oldugundan korktuk ama buranin sahipleri aradilar hemen yetkilileri. Meger müsilaj degilmis, kirlilikten kaynakli köpüklenmeymis. Müsilaj olmadigi için sevindik ama tabii ki kirlikten dolayi yine huzursuzuz” dedi.

Kaynak: İHA