Malatya Büyüksehir Alt Yapisi Için 230 Milyonluk Dev Destek

Belediye Hizmetleri Projesi ve Belediye Hizmetleri Gelistirme Projesi Ilbank ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlasmasi kapsaminda Malatya Büyüksehir Belediyesi yaklasik 230 milyon lira destek aldi. Içme suyu, Atik su, Kati Atik ve düzenleme gibi hizmetlerde kullanilacak Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlasmasi, Ankara’da gerçeklestirildi.

Malatya Büyüksehir Alt Yapisi Için 230 Milyonluk Dev Destek
Imza törenine, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, Fransa’nin Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dünya Bankasi Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Türkiye Belediyeler Birligi Baskani Fatma Sahin, ILBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas ile birlikte 14 Il Belediye Baskani katildi.

Avrupa Birliginin destegiyle temin edilen 355 milyon avro hibeye, Dünya Bankasi ve Fransiz Kalkinma Ajansindan temin ettikleri 198 milyon avro krediyle Blending modelini uygulayarak, belediye altyapi sektöründe 15 yerel yönetimine ait 5,8 milyar liralik yatirim degerindeki 40 proje için anlasma imzalandi.

Proje kapsaminda, 3 milyon kisinin suya erisiminin iyilestirilmesi, 4,5 milyon kisinin de iyilestirilmis su aritma hizmetlerinden faydalanmasi saglanacaktir. 2,5 milyon kisi iyilestirilmis kati atik hizmetlerine eristirilecek, çevreye duyarli projelerle altyapi güçlendirilerek, her yil 22 milyon metreküp içme suyu tasarrufu saglanacak ve 95 milyon metreküp atiksu aritilacaktir. Bugün, FRIT kapsamindaki projelerin hayata geçmesi için, son asama olan alt kredi ve alt hibe anlasmalari yerel yönetimlerle imzalandi. Yapim çalismalarina yilsonuna dogru baslanip, iki yil içerisinde tamamlanmasi hedefleniyor.

Malatya’ya 230 milyonluk destek

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan alinan destegin Malatya için çok önemli oldugunu vurgulayarak, “Sehrimizin alt yapisini gelecege hazirlama noktasinda çok önemli bir kaynak. Malatya Büyüksehir Belediyesi hazirlamis oldugu projeler çerçevesinde kullanilmak üzere 230 milyonluk destek anlasmasina imza attik. Bu kapsamda, Içme suyu, Atik su, Kati Atik ve düzenleme gibi hizmetlerde kullanilacak. Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, Fransa’nin Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dünya Bankasi Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame katkilarindan ve desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Malatya’miza ve hemserilerimize hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA