Kron, AR-GE Yatirimlarinda Ilk 10 Sirket Arasinda

Kron Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Yenel: 'ARGE yatirimlarimiza gösterdigimiz bu özenin önemli arastirma sonuçlarina yansimasinin mutlulugunu yasiyoruz'.

Kron, bilisim sektöründe AR-GE'ye en fazla harcama yapan ilk 10 sirket arasinda yer aldi.

Kron'dan yapilan açiklamaya göre, telekomünikasyon, finans, enerji ve saglik gibi sektörlerde yer alan birçok global firmaya yazilim ürünleri sunan Kron, Turkishtime dergisinin her yil yaptigi "AR-GE 250" arastirmasinda bilisim sektöründe AR-GE'ye en fazla harcama yapan ilk 10 sirketten biri oldu.

Kron ayrica, AR-GE harcamalarina göre "En Büyük 250 Sirket" siralamasinda da geçen yila göre 21 sira atlayarak 74. siraya yükseldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kron Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Yenel, her yil AR-GE yatirimlarini artirdiklarini belirterek, "Bu yatirimlarimizi mevcut ürünlerimize dünya pazarlarinda rekabetçi özellikler kazandiracak sekilde yapmaya özen gösteriyoruz. AR-GE yatirimlarimiza gösterdigimiz bu özenin önemli arastirma sonuçlarina yansimasinin mutlulugunu yasiyoruz. Bu konuda deneyimle AR-GE personelimiz ve etkin AR-GE yatirimlarimizla yenilikçi ve rekabetçi yazilim ürünleri üretmeye devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

- Teknoloji ihracatinda sirada yeni pazarlar bulunuyor

Ayricalikli Erisim Yönetimi (PAM) alaninda Türkiye'nin ve dünyanin alaninda lider konumdaki kurumlarina hizmet veren Kron, bu alandaki yetkinligiyle biliniyor. Etkin AR-GE yatirimlarinin bir sonucu olan yazilim ürünlerini Avrupa, Asya-Pasifik ve Güney Amerika'nin dev sirketlerine ihraç eden sirket, Türkiye'nin teknoloji ihracatina büyük katki sunuyor.

Ortaya koydugu büyüme stratejisiyle global pazardaki yerini kuvvetlendiren sirketin hedefledigi yeni pazarlar arasinda Ingiltere, Benelux ve DACH ülkeleri ile Iskandinav bölgesi yer aliyor.

Kaynak: AA