Kirkpinar'in Seyircili Yapilacak Olmasi Esnafi Sevindirdi

Edirne’de bu yil 660’incisi gerçeklestirilecek ata sporu Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde geri sayim basladi.

Kirkpinar'in Seyircili Yapilacak Olmasi Esnafi Sevindirdi


Geçtigimiz yil salgin nedeniyle güreslerin yapilmadigi için hem esnaflar, hem pehlivanlar hem de vatandaslarda büyük özlem olusmustu. 9 Temmuz Cuma günü baslayacak olan güreslerin seyircili yapilmasi kararinin çikmasi kentteki esnaflari mutlu etti. Edirne’de bu yil 660’incisi gerçeklestirilecek olan Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ne sayili günler kala kentteki esnaflarda da heyecan ve hazirlik telasi basladi.

Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri için er meydanina kapasitesinin 3’te 1’i oraninda seyirci alinacagi açiklamasinin ardindan kentteki esnaflar da hazirliklarini hizlandirdi. Geçtigimiz yil salgin nedeniyle yapilamayan Kirkpinar’in bu yil seyircili yapilacak olmasi esnafa can suyu oldu.

“Hazirliklarimizi tamamladik, müsterilerimizi bekliyoruz”

Güreslerin seyircili yapilacak olmasi kararindan dolayi mutlu ve heyecanli olduklarini belirten Edirneli esnaflardan Ugurcan Imrak, salgin tedbirleri kapsaminda tüm hazirliklarini yaptiklarini ve müsterilerini beklemeye basladiklarini söyledi.

Geçtigimiz yil salgin nedeniyle Kirkpinar coskusunu yasayamadiklarini aktaran Imrak, bu yil seyircili yapilacagi haberini almanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Bunun sadece ticari anlamda olmadigini belirten Imrak, “Geleneksel sporumuzun da bu sekilde ara verilmeden devam etmesi bizim için çok önemlidir. Seyirci ile oynanmasi esnaflara da katki saglayacaktir. Edirne’ye turist gelecek biz de onlar için hazirliklarimizi yaptik” dedi.

Kirkpinar’in sadece Edirne’yi degil tüm Trakya’yi hareketlendiren bir gelenek oldugunu söyleyen Edirne Tarihi Ali Pasa Çarsisi Dernek Baskani Yilmaz Sanis, Kirkpinar zamani kentte bir hareketlilik yasanmasini beklediklerini aktardi.

“Bu sene umutlu ve sevinçliyiz”

Kente özgü hediyelik esya saticisi Emin Özbostan, Kirkpinar’in sinirli da olsa seyircili yapilacak olmasina çok sevindiklerini belirterek, güres izlemeye gelen seyircilerin merkeze inip alisveris de yapacagini ve hareketlilik yasanacagini söyledi.

Geçen yil salgin nedeniyle esnaflar olarak durgun bir yil geçirdiklerini belirten Özbostan, "Geçen yil gelemeyen müsterilerimizin bu sene gelmelerini bekliyoruz. Bu sene umutluyuz, sevinçliyiz. Kente gelen gurbetçiler az da olsa islerimizi hareketlendirdi. Insallah Kirkpinar’a gelenlerle birlikte isler daha da güzel olacak. Edirne’miz bundan kazançli çikacak" dedi.



Kirkpinar’in yapilacak olmasinin kentteki tüm esnaf gibi cigercileri de sevindirdigini söyleyen Cigerci esnaflarindan Mesut Can, "Insallah güzel günler bizi bekliyor. Pehlivanlari, güresçilerimizi, misafirlerimizi agirlamaktan mutluluk duyacagiz. Hazirliklarimizi yaptik bekliyoruz" dedi.

Kirkpinar’in seyircili olmasinin kente hareket katacagini söyleyen esnaflardan Çigdem Koca, bu yüzden mutluluk duyduklarini söyledi.

Kaynak: İHA