Ihbar Cinayetinin Zanlisi, Kovalamacada Yakalandi

Izmir’in Buca ilçesinde uyusturucu sattigini ihbar ettigi için husumetli oldugu öne sürülen Adem Yildirim’i tabancayla vurarak öldürme suçundan aranan cinayet zanlisi, filmleri aratmayacak kovalamacanin ardindan Buca Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan yakalandi. Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen zanli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ihbar Cinayetinin Zanlisi, Kovalamacada Yakalandi
Olay, 30 Haziran gecesi Göksu Mahallesi 637/24 sokakta meydana geldi. Iddiaya göre, uyusturucu sattigini polise ihbar ettigi için aralarinda husumet bulundugu öne sürülen Adem Yildirim (61) ile Orhan I., sokak ortasinda tartismaya basladi.

Tartismanin kavgaya dönüsmesi ile Orhan I., yaninda tasidigi tabanca ile Yildirim’a art arda ates etti. Yakindaki bir binanin kapisina çok sayida mermi isabet ederken, Yildirim ise gögsüne isabet eden mermi ile kanlar içerisinde yere yikildi. Süpheli Orhan I. hizla olay yerinden kaçarak kayiplara karisti. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine adrese çok sayida polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edilirken, agir yarali durumdaki Adem Yildirim, olay yerinde yapilan ilk müdahalenin ardindan ilçede bulunan özel bir hastaneye kaldirildi. Burada ameliyata alinan Yildirim, tüm müdahalelere ragmen yasamini yitirdi.

1 haftadir kaçiyordu, Buca polisi yakaladi

Cinayet süphelisi olarak 1 haftadir her yerde aranan Orhan I.’nin 6 Temmuz gecesi saat 01.30 siralarinda bir otomobil içerisinde Adatepe Mahallesi’ndeki Eshot garaji civarinda oldugu bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Araci takibe alan polis ekipleri ile içerisinde süpheli Orhan I.’nin bulundugu hafif ticari araç arasinda kovalamaca basladi.

Süphelinin bulundugu araç, kovalamacanin ardindan Ismail Sivri Bulvari üzerinde kistirildi. Aracini birakip yaya olarak kaçmaya çalisan süpheli, Buca Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Arastirma Büro Amirligi ekipleri tarafindan yakinda bulunan bos bir arazide kiskivrak yakalandi. Orhan I., polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

Çok sayida suç kaydi var

Polis ekipleri tarafindan filmleri aratmayacak kovalamacanin ardindan yakalanan cinayet zanlisi Orhan I.’nin kasten yaralama, tehdit, hakaret, genel güvenligin taksirle tehlikeye sokulmasi degisik suçlardan 10 adet kaydi oldugu ögrenildi. Gözaltina alinan süpheli, Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi’ndeki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Orhan I., çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA