FETÖ'cü Orhan Inandi, 25 Firari Örgüt Üyesine Yasa Disi Yollardan Kirgizistan Pasaportu Temin Etmis

MIT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilen FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Inandi'nin ByLock kullanicisi oldugu, Pensilvanya'dan aldigi talimatlar dogrultusunda firari örgüt mensuplarinin Kirgizistan'da barinmasini sagladigi belirlendi Ankara'da bulundugu dönemde Adil Öksüz ile örgüt evlerindeki toplantilarda bir araya geldigi tespit edilen Inandi'nin FETÖ'nün kirli parasini Orta Asya'da islettigi ögrenildi.

Milli Istihbarat Teskilati (MIT) tarafindan yurt disinda düzenlenen operasyonda yakalanarak Türkiye'ye getirilen Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan Inandi'nin, 25 üst düzey FETÖ/PDY mensubuna yasa disi yollardan Kirgizistan pasaportu temin ettigi belirlendi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in dün Kabine Toplantisi'nin ardindan yaptigi açiklamada MIT tarafindan Türkiye'ye getirildigini duyurdugu Orhan Inandi'nin örgüt adina yürüttügü faaliyetler ve üst düzey örgüt mensuplariyla iliskileri ortaya çikti.

Güvenlik kaynaklarindan alinan bilgiye göre, hakkinda "silahli terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan yakalama kaydi bulunan Inandi'nin FETÖ'nün 2001'den bu yana sözde Kirgizistan sorumlusu olarak faaliyet yürüttügü belirlendi. Orhan Inandi, 2017'de ise örgüt elebasisi Fetullah Gülen'in talimatiyla hem Kirgizistan hem de Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan'i içine alan bölgenin genel sorumlusu oldu.

- FETÖ'nün karargahini ziyaret etti

Kirgizistan'da bulundugu süre içinde sik sik FETÖ elebasina ziyaretler gerçeklestirdigi belirtilen Orhan Inandi'nin, son olarak bu yilin mart ayinda Pensilvanya'ya giderek talimat aldigi saptandi.

Orhan Inandi'nin, örgütün sözde üst düzey yöneticileri Mustafa Özcan, Naci Tosun, Barbaros Kocakurt gibi isimlerle irtibat halinde oldugu ortaya çikti.

FETÖ'nün sifreli haberlesme programi ByLock kullanicisi olan Orhan Inandi'nin, Pensilvanya'dan ByLock vasitasiyla aldigi talimatlar dogrultusunda örgütün Türkiye'den kaçan firari unsurlarinin Kirgizistan'da barinmasini sagladigi ve aralarinda Mustafa Özcan ile eski Bank Asya Yönetim Kurulu Baskani Ali Çelik'in de bulundugu 25 üst düzey FETÖ/PDY mensubuna yasa disi yollardan Kirgizistan pasaportu temin ettigi belirlendi.

- Örgüt yöneticilerine bagli faaliyet gösterdi

Türkiye'de bulundugu ve örgütsel faaliyet içerisinde yer aldigi 1985-1995 yillarinda FETÖ'nün mahrem yapilanmasinda görev alan Orhan Inandi'nin, ev sorumlusu, belletmen, müdür, egitim danismani pozisyonlarinda terör örgütüne hizmet ettigi, Bekir Ünal ve Sait Aksoy'a bagli faaliyet gösterdigi, Ankara'da bulundugu bu dönemde örgüt evlerindeki toplantilarda FETÖ'nün TSK imami firari Adil Öksüz ile de bir araya geldigi tespit edildi.

Inandi'nin FETÖ'nün kirli parasini Orta Asya'da islettigi, Orta Asya'da Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyetler yürüttügü belirtildi.
Kaynak: AA