Ferrero, Türk Findik Sektörü Için Deger Saglamaya Devam Ediyor

‘Herkes için deger saglayan findik sektörü’ amaciyla yola çikan Ferrero Degerli Tarim Programi, 2012 yilindan bu yana 100’den fazla uzmaniyla 40 bine yakin çiftçiye ulasti.

Ferrero, Türk Findik Sektörü Için Deger Saglamaya Devam Ediyor
Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Ferrero Findik Genel Müdürü Bamsi Akin, ürünlerinin kalbinde findigin ve özellikle Türk findiginin olduguna dikkat çekti. Akin, “Findik, ürünlerimizde kullandigimiz en ayirt edici içeriktir. Türkiye’de, 2014 yilinda Ferrero Findik çatisi altinda faaliyetlerimize baslayarak Türk findigina olan güvenimizi pekistirdik. Kendimizi Türk findik sektörünün uzun dönemli, stratejik bir ortagi olarak görüyor ve önemli bir isveren olarak sektörde deger saglamaktan gurur duyuyoruz“ dedi.

“Ferrero Degerli Tarim programinin amaci, iyi tarim uygulamalarini desteklemek, izlenebilirligi artirmak ve deger zinciri boyunca sosyal uygulamalari iyilestirmek” diyen Genel Müdür Bamsi Akin “Ferrero Degerli Tarim uzmanlarindan olusan ekibimiz, bölgedeki findik bahçelerini ziyaret ederek saglik ve güvenlik, çalisma kosullarinin iyilestirilmesi, çocuk isçiliginin önlenmesi, su kullaniminin optimize edilmesi ve üretimini etkileyebilecek hastaliklarla mücadele de dahil olmak üzere etkinligi kanitlanmis iyi tarim uygulamalari gibi konularda egitimler veriyor. Ferrero Degerli Tarim Programi, sivil toplum kuruluslari ve yerel topluluklar da dahil olmak üzere deger zincirinin diger paydaslariyla isbirligi içinde çiftçilerle nasil çalistigimizin da bir göstergesi. Ferrero Findik, kisa vadeli bir bakis açisiyla findik tedarik etmemektedir. Deger zincirimizi uzun vadeli bir bakis açisiyla olusturuyor, ve gelistiriyoruz. Hedefimiz, findik üretiminin herkes için deger sagladigi bir findik sektörünün itici gücü olmak. Bu çiftçi ve çiftçi topluluklarinin kalkinmasi, isçi ve çocuk haklarina saygi ve onarici tarim uygulamalari yoluyla çevresel degerlerin gelistirilmesi anlamina geliyor’’ ifadelerini kullandi.

Italya’nin Piyemonte bölgesinde 1940’li yillarda bir aile sirketi olarak kurulan Ferrero Grubu, Nutella, Kinder ve Ferrero Rocher markalari ile dünya sekerleme ve çikolata sektörünün önde gelen üreticileri arasinda yer aliyor. Ferrero Grubu, 37 bine yakin çalisani, 105 sirket ve 31 üretim tesisi ile 170’in üzerinde ülkede dogrudan ve distribütörleri araciligiyla faaliyet gösteriyor.

Ferrero Türkiye, Ferrero Grubu’nun bir istiraki olarak 1999 yilinda, grubun önde gelen markalari NUTELLA, Kinder Surprise ve Ferrero Rocher’i Türk tüketicisiyle bulusturmak amaciyla kuruldu. Ferrero Grubu 2013 yilinda Manisa fabrikasini açarak, fabrikayi grubun en önemli üretim tesislerinden biri haline getirdi.

Ferrero Grubu 2014 yilinda Ferrero Findik’i kurarak, Türk findiginin islenmesi, mamül ve yari mamül hale getirilmesinde de önemli bir rol üstlendi. Ferrero Findik, 1.600’ün üzerinde çalisani ve yüzlerce tedarikçisi ile Türk findik sektörünün uzun dönemli stratejik bir ortagi ve önemli bir isvereni olarak sektörde deger olusturuyor. Ferrero Grubu’nun Türkiye’de 6’si findik fabrikasi olmak üzere toplam 7 üretim tesisi bulunuyor.
Kaynak: İHA