Edirne Tabip Odasi Baskani Altun, Toplumsal Bagisiklik Için Asi Tavsiyesinde Bulundu Açiklamasi

'Pandemi gibi kitalar arasi bir salginda bireyin 'ben asilanmak istemiyorum' gibi bir sey deme lüksü yoktur. O yüzden herkesin asi olmasi ve bir an evvel toplumsal bagisikligin saglanacagi yüzde 70 seviyelerine gelmek gereklidir'

Edirne Tabip Odasi Baskani Altun, Toplumsal Bagisiklik Için Asi Tavsiyesinde Bulundu Açiklamasi
Edirne Tabip Odasi Baskani Prof. Dr. Gürcan Altun, yen tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede en önemli silahin asi oldugunu belirterek, toplumsal bagisiklik saglanana kadar kurallara aksatilmadan uyulmasi gerektigini söyledi.

Prof. Dr. Altun, Tabipler Lokali'nde gazetecilere yaptigi açiklamada, tedbirlerin hafifletismis olmasinin Kovid-19 salgininin bittigi anlamina gelmedigini ifade etti.

Salginla mücadelede asinin önemine vurgu yapan Altun, herkese asi olma tavsiyesinde bulundu.

Toplumsal bagisikligin saglanmasinda asilarin büyük rol oynadigini aktaran Altun, sunlari kaydetti:

"Bu hastaliga karsi tek çözüm asi olmak. Su anda var olan asilar içinde etkinligi yüksek olan asilar var. Hastalikla mücadele etme konusunda da bu asilari olmamiz gerekiyor. Pandemi gibi kitalar arasi bir salginda bireyin 'ben asilanmak istemiyorum' gibi bir sey deme lüksü yoktur. O yüzden herkesin asi olmasi ve bir an evvel toplumsal bagisikligin saglanacagi yüzde 70 seviyelerine gelmek gereklidir."

Altun, 3. doz asi sirasi gelenlerin bilimsel veriler isiginda asilarini yaptirmasi gerektigini, varyant virüslere karsi önlemlerini almasi gerektigini dile getirdi.

Altun, Edirne'nin asilamada güzel bir basari yakaladigini belirterek, "Edirne, Türkiye'nin pek çok ilinden çok iyi. Açiklanan resmi asi oranlarina göre Edirne birkaç hafta Türkiye birincisi konumundaydi. Su anda da Türkiye'de en yüksek asilama oraninin bulundugu yer Edirne." diye konustu.

???????
Kaynak: AA