CHP'li Güzelmansur Açiklamasi 'DSI, Samandaglilari Susuzluga Mahkum Etti'

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügünün, Samandaglilari susuzluga mahkum ettigini iddia etti.

Güzelmansur, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Hatay'in, en az kamu yatirimi yapilan illerden oldugunu savundu.

Hatay'in en büyük ilçelerinden Samandag'da su sikintisi yasandigini söyleyen Güzelmansur, bu konuda DSI'nin, üzerine düsen görevi yerine getirmedigini ileri sürdü.

Hatay Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügünün, Samandag'da Karaçay Baraji'ndan içme suyu temin edilmesi için 6 depo ve terfi merkezinin yerlerinin kamulastirmasini tamamladigini ve bu kapsamda hazirlanan evraklari nisan ayi basinda DSI'ye gönderdigini hatirlatan Güzelmansur, "Devlet Su Isleri, 3 ay geçmesine ragmen bu ihaleye çikmadi. Samandaglilari susuzluga mahkum etti. DSI yetkililerine sesleniyorum; bu ihaleyi bir an önce tamamlayin. Samandaglilari susuzluktan kurtarin." dedi.

Çevre ve Sehircilik Bakanliginin, mahkeme kararina ragmen Hatay Büyüksehir Belediyesinin Kati Atik Bertaraf Tesisi ile ilgili "ÇED olumlu" karari vermedigini savunan Güzelmansur, "Yetkililerin yaptigi is, milletin yararina degil. Süreci siyasi saiklerle uzatmak, üstüne para cezasi kesmek devlet adamligina yakismaz." diye konustu.

Tarim ve Orman Bakanliginin, iki yil önce Türk Gida Kodeksi Salça ve Benzeri Ürünler Tebligi'nde degisiklik yaptigini animsatan Güzelmansur, "Salçalarin içindeki tuz ve koruyucu oranini degistiren bu teblig, endüstriyel salça düsünülerek yapildi. Bu tuhaf standart nedeniyle Hatayli salça üreticileri bu yil üretim yapamayacak. Tarim ve Orman Bakanligina sesleniyorum, bu yanlistan bir an önce dönün. Tebligde yapilan degisiklikten yöresel ürünü muaf tutun." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA