Bergama'da Yeni Stadyum Için Protokol Imzalandi

Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Gençlik ve Spor Bakanligi ile yeni bir stadyum yapilmasi için protokol imzalandigini açikladi.

Kostu, yaptigi açiklamada Fevzipasa ve Atatürk mahalleleri ortasinda insa edilecek stadyumu sabirsizlikla beklediklerini belirtti.

Kostu, sunlari kaydetti:

"Yeni stadyumumuz, Gençlik ve Spor Bakanligi’na devrettigimiz arsalardan birisi olan akademi tesislerinin yanindaki arsaya yapilacak. Eski stadyum yeri için bakanliga arsa devrinde bizi elestirenler bir tasla iki kus vurdugumuzu görsünler. O arsalar ve akademi tesislerini bakanliga devrettik diye hiçbir yere gitmiyor. Sehrimize Millet Bahçesi kazandiracagimiz gibi yeni yatirimlarin da zeminini hazirlamis olduk. Biz isimize bakiyor, askla çalisiyoruz." dedi.

Baskan Kostu, Yeni Bergama Stadyumu’nun çim sahasi, seyirci tribünleri ve soyunma odalariyla uluslararasi standartlara uygun bir sekilde insa edilecegini belirterek, "Stadyumun ilçemize kazandirilmasinda emegi geçen basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu, AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Hamza Dag, AK Parti Izmir Il Baskanimiz Kerem Ali Sürekli ve emegi geçen ilgililere tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Yeni Bergama Stadyumu'nun yani sira Gençlik Merkezi için de protokol imzalandigini aktaran Baskan Kostu, akademi tesislerinde yapilacak tadilatlar, Yeni Bergama Stadyumu ve Gençlik Merkezi ile Bergama'ya 25 milyon lira yatirim yapilacagini da sözlerini ekledi.

Kaynak: AA