Baskan Ayhan'dan Kent Gündemine Iliskin Açiklamalar

SINOP – Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan kent gündemindeki konulara iliskin açiklamalarda bulundu. Baskan Ayhan yikilacak belediye binasinin yerine eski tas belediye binasini sehrin içinde bir hizmet merkezi olarak tekrar hayata geçirmek niyetleri oldugunu da dile getirdi.

Baskan Ayhan'dan Kent Gündemine Iliskin Açiklamalar
Sosyal medyada paylasilan bir videoda denize kanalizasyon aktigi iddiasina yanit veren Baris Ayhan, “Orada akan kesinlikle kanalizasyon degil. O hattin daha önceki günlere göre daha fazla fark ediyor olmasinin sebebi su: Biz Halk Egitim Merkezi ile Ugur Mumcu Meydani arasindaki yolda yagmur suyu ile ilgili çok ciddi sikintilar yasiyorduk. Orada bir çalisma yaptik. Oradaki hatti da oraya bagladik. Onun için oradaki yagmur suyu sanki orada bir lagim gibi bir görüntü vermis ama orada kesinlikle öyle bir sey yok. Bu olmayacak anlamina gelmez sistem ariza yaptiginda vatandasimizin evini basmasin diye bazen disari vermek zorunda kalabiliriz. Ama böyle bir seyi hiç yasamadik. Bu oldugu zamanda kamuoyunu bilgilendiririz” dedi.

Sehrin kanalizasyon altyapisini iliskin 3 önemli projedeki son durumlari da paylasan Baskan Ayhan, “Altina yazmislar iste ‘bu kentin kanalizasyon altyapisi yetersizdir’ diye. Bizden önce Sinop’un kanalizasyon ihalesi gerçeklesmis. Iller Bankasi vasitasiyla. 3 tane de istasyon planlanmis. 3 tane istasyondan bir tanesi Ordu Köyü sahilinde, bir tanesi Akliman’da birinci köprünün hemen yaninda, bir tanesi de Çukurbagi mevkisinde ve hala biz bu sistemi teslim almadik, alamadik. Müteahhit bir sonrakine, o müteahhit bir sonrakine alacak temligi yaparak, en son çalistigimiz müteahhit bu projenin 5. müteahhiti. Hatirlarsiniz meclise gelmisti. Bir heyetde Iller Bankasi ile görüsmüstü. O is hala çözülemedi. Bizim Akliman Yalnizca Köprüsü’ndeki sistemle, diger sistemi teslim almak konusunda çok ufak tefek detaylar var. Onlarda sorun yok. Ama Çukurbagi mevkisindeki sistem hiç yok. Çukurbagi’ndaki sistemde ön ayristirmali derin deniz desarji iki etaptan olusuyor. Ön ayristirma kismi yapilmis. Tesis orada duruyor. Fakat denize dösenip tahliye edilmesi gereken o derin desarj yapilacak sistem hiç yok. Bu sistemi daha alamadik. Müteahhitte iflas etti. Ve müteahhitin ihaleyi alirken içeride birakmis oldugu teminat da o sistemi yapmaya yetmiyor. Yani biz belediye olarak bu sistemi bu sekilde alirsak kamu zarari dogmus olacagi için Iller Bankasi’nda burayla ilgili ilave bir kesif artisiyla yeni bir ihaleyle sistemi yapsin çalisir hale getirsin biz o sekilde teslim alalim diyoruz” diye konustu.

Karakum Yürüyüs güzergahinda yapilan akrilik zemin kaplama çalismalarinin da ilk anda yanlis anlasildigini dile getiren Baris Ayhan, “Karakum Yolu’nda yapmis oldugumuz bir çalisma var. Biraz bizim eksikligimizden çünkü arkadaslar bilgilendirme tabelalarini koymakta gecikmisler. ’Kaldirimin üstüne neden asfalt yapiyor’ diye tepkiler aldik. Arkadaslar oradaki uygulama farkli bir uygulama. Biliyorsunuz bütün hemsehrilerimiz orayi yürüyüs yolu olarak kullaniyorlar. Fakat betonun üzerinde yürüyüs yapmak son derece zararli. Omurilik sistemi, tüm iskelet yapisi ve kas yapisiyla ilgili ciddi sakatliklara ve rahatsizliklara neden oluyordu. Onunla ilgili Gençlik ve Spor Bakanligi’yla bir görüsme yaptik. Biz bir tartan pist düsündük. Onlar yeni bir sistemle artik yürüyüs yollarinda akrilik kaplamali bir sistemi bize önerdiler. Onunla ilgili standartlari aldik ihaleye çiktik. Asiklar Karakum yolunu akrilik kaplama yapiyoruz. Biliyorsunuz asfalt betondan daha elastik bir malzeme. Onun için kaldirimin üzerine asfalt seriyoruz. Ince partiküller dikkat ettiyseniz. Normalde yollarda kullandigimizdan daha farkli. Onun üzerine akrilik kaplama yapacagiz ve onun üzerine akrilik boyasini yapacagiz. Oradaki mesele o” seklinde konustu.

Çekek Yeri ve Buzhane Binasi restorasyonuna iliskin bilgiler veren Belediye Baskani Baris Ayhan, "Çekek yeri ile ilgili de 4 ayri ihale yaptik. Çim ve sulama ihalesi. Skate park ihalesi. Çocuk parki ihalesi ve tas yollar ihalesi. Onun ihalelerinin tamamini yaptik. Yer tespitini yaptik. Kaldirimin hemen iç çeperinde bir bisiklet yolu olacak orada. O bisiklet yolunun içerisinde orada hiç yapi ticari isletme olmayacak. Ortasinda Sabahattin Ali’nin bir heykelini düsündük. Sabahattin Ali’nin yatmis oldugu kogusun hemen ayak ucuna denk gelecek bir konuma onu yerlestirdik. Onun disinda skate park, çocuk parki onun yaninda oturma gruplari olacak. Hemen Çekek Yeri’nin oldugu tarafta da bir platform yapiyoruz. Hemzemin platform. Orasi da ileride konser ve benzeri etkinlikler yapmak için elektrik tesisati ile ilgili sikinti yasanmasin zeminle ilgili sikinti yasanmasin diye beton bir platform yapiyoruz. Sinop’a konser vermeye ekipmanlari gelen tirlar hiç sehir içine girmeden orada sitemini kuracaklar. Sinoplularda da izlemeye oraya gelecekler. Buzhane binasi da çok hizli sekilde ilerliyor. Onun teslim tarihi normalde Kasim’in 11’i. Ama bitmek üzere insallah müteahhit firma bize çok kisa bir sürede teslim edecek az bir isi kaldi. Simdi orada arkadaslarimiz mefrusat ihalesine çikiyorlar. Bunu da tamamladigimizda orayi çok güzel bir etkinlikle yine pandemi nüksetmezse sayet orada çok güzel bir görsel sölenle bir konserle hem o parkimizin hem de kültür merkezimizin açilisini yapmayi planliyoruz" ifadelerini kullandi.

Baskan Ayhan bu islerin bitmesinin ardindan Sakarya Caddesi ile ilgili de bir çalismalarinin olacagini ifade etti.

Meydan projesi kapsaminda belediye binasinin tasinma konusunda da yeni bilgiler veren Baskan Ayhan, "Yeni Belediye Binamiz bitti. Ufak tefek bodrum katinda bir sikinti var. Izolasyonla ilgili. Onu da tamamladigimizda insallah Eylül, Ekim ayi gibi o binaya da tasinmis olacagiz. Bu arada vatandaslarimizin oraya kadar gelmesi zor olacaginda bazi ufak tefek su tahsilati gibi islerle ilgili Sakarya Caddesi’nde bir dükkan tutmustuk. O dükkanda da insaat bitti. Ufak tefek isleri var. Biz yeni binaya tasinmadan önce mutlaka o binayi o tesisi hizmete sokacagiz" sözlerine yer verdi.

Baskan Ayhan yikilacak belediye binasinin yerine eski tas belediye binasini sehrin içinde bir hizmet merkezi olarak tekrar hayata geçirmek niyetleri oldugunu da dile getirerek bunu, "Bu kent meydani ihalesi gerçeklesirken koruma amaçli imar planimizda burada devam ediyor. Koruma amaçli imar plani içerisinde Anitlar Bölge Kurulu’nda görüsmüstük. Bu bina yapilmasi için yikilan eski tas binayi, eski belediye binasini buraya kazandirmak istiyoruz. Onlar da sicak bakiyorlar. Bir mimar arkadasimizla görüstük. Onlar da simdi hazirliyorlar. Eger mümkün olursa yasal bir sikintiyla karsilasmazsak o bu binanin yerine o küçük binayi 65-70 metrekare bir bina. O binayi yapip Sakarya Caddesi’nde kiralik dükkanda verecegimiz hizmeti tekrar buradaki binaya tasimak, belediyenin kent disinda olmasindan dolayi vatandasimiz bir sikinti yasamasin diye böyle bir projemiz var" seklinde açikladi.

Kaynak: İHA