Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisinda Konustu Açiklamasi (2)

'Teröre yardim ve yataklik yaptiklari belgeli ve tespitli bulunan, ellerine sehitlerimizin kani bulasan, PKK’nin tasmasi bogazlarina geçen HDP’li vekillerin uzun süredir gündemde olan fezlekelerinin görüsülmesi niye gecikmektedir?' 'Daha ne olacaktir da suçlularin mahkeme karsisina çikarilmasi saglanacaktir? Bu kapsamda TBMM Baskani’ni göreve davet ediyorum. Karma Komisyonu üstlendigi tarihi sorumlulugu ifa etmeye çagiriyorum' 'Fezlekelerin görüsülüp karara baglanmasini savsaklamak bizim nezdimizde sorunlu ve saibeli bir tutum olarak degerlendirilecektir' '(Kemal Kiliçdaroglu) Iste firsat, iste ortam, saklayacagi, gizleyecegi, utanacagi iliskiler agi bulunmuyorsa çiksin mahkeme karsisina, versin üzerine atili suçlamalarin hesabini. Dolandirici tosuncuk nasil bedel ödeyecekse Kiliçdaroglu da ödesin' 'Anayasa Mahkemesi, bölücüler lehine hak ihlaline hükmederken, devletimizin, milletimizin, sehitlerimizin, milli serefimizin tartisilmaz hak ve tarihi çikarlarini gasbettiginin farkina ve bilincine ne zaman varmayi planliyor?'

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisinda Konustu Açiklamasi (2)
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Teröre yardim ve yataklik yaptiklari belgeli ve tespitli bulunan, ellerine sehitlerimizin kani bulasan, PKK’nin tasmasi bogazlarina geçen HDP’li vekillerin uzun süredir gündemde olan fezlekelerinin görüsülmesi niye gecikmektedir?" dedi.

Partisinin grup toplantisinda konusan Bahçeli, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun "Tank-Palet Fabrikasi’ni sattilar" yalanini söyledigini, CHP Genel Baskan Yardimcisi Faik Öztrak’in da daha geçen hafta "ne satmasi, biz satmaktan hiç bahsetmedik" diyebildigini ifade etti.

Bahçeli, "Hadi kuldan utanmiyorsunuz, Allah’tan da mi korkmuyorsunuz? Bunlar gerçekten de yalancinin daniskasidir. Güvenirlikleri sifira inmistir. CHP yönetiminin hal-i pürmelali kelimesi kelimesine iste budur." ifadesini kullandi.

Kemal Kiliçdaroglu’nun, paylastigi bir videoda "Beni hapse atmak istiyorlar" dedigini aktaran Bahçeli, "Oysaki hakkinda düzenlenip TBMM’ye gönderilen fezlekelerin detaylarindan bahsetmiyor, buna hiç cesaret edemiyor. Kiliçdaroglu’nun, çig süt içmediyse karin agrisi çekmesini gerektirecek bir hali de olmayacaktir. Daha mühimi sabirli ve sakin olmasinda, hukuka saygi duymasinda yarar vardir." diye konustu.

Bahçeli, bir yanda adalet ve hukuka vurgu yapan, diger yanda konusu suç teskil eden fiillerinden dolayi hakkinda düzenlenen fezlekeleri sulandirmaya çalisan Kiliçdaroglu'nun, tam bir açmazda, tam bir çikmazda oldugunu belirterek, "Hukukun karsisinda imtiyazli bir zümre, ayricalikli bir tabaka, dokunulmaz ve ulasilmaz bir kesim düsünülemeyecektir. Adaletin terazisi yeri geldi mi herkesi tartmalidir. Eger hukukun üstünlügüne inaniyorsak, eger hukukun evrensel ilkelerine bagliysak ahlaki tutarliliktan ödün veremeyiz. Kiliçdaroglu, magduriyet pozlarini biraksin da hangi sözlerinin, hangi eylemlerinin kanunlarla çelistigini düsünsün. Türk mahkemelerinin önünde herkes esittir." degerlendirmesini yapti.

Bahçeli, sunlari kaydetti:

"Görevi ve tasidigi unvani ne olursa olsun hiç kimse hukuktan üstün degildir. Geçen hafta 21 milletvekilini kapsamina alan fezlekeler TBMM’ye intikal etmistir. Gazi Meclis; suçun barinagi, suçlularin siginagi, kanun kaçaklarinin meskeni ve mekani olamaz. Aksine hizmet edenler, Meclisimizin demokratik ve tarihi ruhuna kast eden aymazlardir.

TBMM Karma Komisyonda bekletilen fezlekelerin bir an evvel görüsülerek Genel Kurula getirilmesi, bölücü, yikici, devleti, ülkesi ve milletiyle ters düsen söylem ve eylemlerinden dolayi süpheli olan milletvekillerinin dokunulmazliklarinin derhal kaldirilmasi hukuk ve siyaset ahlakinin vazgeçilmez sartidir. Oyalanmaya vaktimiz yoktur. Zamana oynamaya, agirdan almaya hakkimiz da yoktur. Fezlekelerin görüsülüp karara baglanmasini savsaklamak bizim nezdimizde sorunlu ve saibeli bir tutum olarak degerlendirilecektir. 'Hukuk' diyorsak geregini yapmakla mükellefiz. Kiliçdaroglu, bir ara yollara düsüp adalet ariyordu. Akilsiz basinin ceremesini ayaklari çekiyordu. Iste firsat, iste ortam, saklayacagi, gizleyecegi, utanacagi iliskiler agi bulunmuyorsa çiksin mahkeme karsisina, versin üzerine atili suçlamalarin hesabini. Dolandirici tosuncuk nasil bedel ödeyecekse Kiliçdaroglu da ödesin. Kiliçdaroglu kendine güveniyorsa dokunulmazliginin kaldirilmasina bizzat kendisi önayak olmali, karar sürecini bizatihi kendisi baslatmalidir. Söz veriyorum, ilk kez CHP’ye destek verecegiz, onlara 'tamam' diyecegiz."

- "Kanundan kaçis yoktur"

Yasama döneminde komisyona ulasan yasama dokunulmazligi tezkerelerinin sayisinin su anda 1429, dosya sayisinin da 1354 oldugunu aktaran Bahçeli, HDP’li milletvekillerine ait tezkere sayisinin bini geçtigini, yani hukukun pesine düstügü milletvekili sayisinin çizmeyi çoktan astigini dile getirdi.

Türkiye’de üstünlerin hukuku degil, hukukun üstünlügünün hakim oldugunu belirten Bahçeli, "Islenmis suçlar hiç kimsenin yanina birakilmamalidir. Türk siyaseti ahlaki ve hukuki bir arinma dönemi yasamali, safralarindan kurtulmalidir. Bu ihtiyaç herkes ve hepimiz için geçerlidir. Biz serefli Cumhuriyet savcilarina güveniyoruz. Biz cüzdani ile vicdani arasina sikismayan hakimlerimize inaniyoruz. Bagimsiz ve tarafsiz yargi, günü ve saati geldiginde her insana lazimdir. Kanundan kaçis yoktur, hukuka deli gömlegi giydirmek kimsenin harci degildir." diye konustu.

"Teröre yardim ve yataklik yaptiklari belgeli ve tespitli bulunan, ellerine sehitlerimizin kani bulasan, PKK’nin tasmasi bogazlarina geçen HDP’li vekillerin uzun süredir gündemde olan fezlekelerinin görüsülmesi niye gecikmektedir?" diye soran Bahçeli, "Daha ne olacaktir da suçlularin mahkeme karsisina çikarilmasi saglanacaktir? Bu kapsamda TBMM Baskani’ni göreve davet ediyorum. Karma Komisyonu üstlendigi tarihi sorumlulugu ifa etmeye çagiriyorum." dedi.

Dokunulmazliklari kaldirilan, milletvekilligi düsürülen vekillerin ön kapidan gönderilmelerinden bir müddet sonra "hak ihlali" kilifiyla arka kapidan tekrar TBMM’ye kabul edilmelerinin "millet iradesini yok sayan bir tasarruf" oldugunu vurgulayan Bahçeli, sunlari söyledi:

"Anayasa Mahkemesi HDP’li Ömer Faruk Gergerlioglu’nun bireysel basvurusunda hak ihlaline hükmederek tahliyesini istemistir. Yani CHP’li Berberoglu gibi Gergerlioglu’nun da milletvekilligine dönüs yolu açilmistir. Terör propagandasi nasil oluyor da hak ihlali olarak degerlendiriliyor? Bununla birlikte günü geldiginde dagdaki eskiya için de hak ihlali karari verilecek midir? Anayasa Mahkemesi, bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da magara deliklerinden mi bakiyor? Gergerlioglu gibileri milletin hakkini hukukunu çignerken bir sey yok da, bu çigneyen ayaklara hesap soruldugunda mi maraza çikiyor? Anayasa Mahkemesi bölücüler lehine hak ihlaline hükmederken, devletimizin, milletimizin, sehitlerimizin, milli serefimizin tartisilmaz hak ve tarihi çikarlarini gasbettiginin farkina ve bilincine ne zaman varmayi planliyor? Ne hakki, neyin ihlali, ne zamandir hainin hakki oluyormus? Sayet oluyorsa kahramanlarin hakkini ne yapacagiz? Türk milletinin hakkini nereye koyacagiz? Hiç kimse bugünkü sifatlarina güvenip de yanlisa ortak olmamalidir. Volkan olsalar bile, sonlari elbette bir avuç küldür."

(Sürecek)
Kaynak: AA