Arazide Bulunan Yavru Karacalar, Çorum'daki Rehabilitasyon Merkezinde Dogal Yasama Alistiriliyor

Ormanlik alanda bulunarak Çorum Belediyesi Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilen iki karaca yavrusu, dogaya salinmadan önce bu ortama alistiriliyor.

Sokak hayvanlarina barinmanin yani sira saglik ve beslenme hizmeti veren Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezinde, ayni zamanda hayvanlarin tedavisi de yapiliyor.

Gerek vatandaslar, gerekse ekiplerce dogada bulunan yarali veya çaresiz durumdaki hayvanlar, tedavi edilmek üzere Çorum Belediyesi Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezine getiriliyor.

Merkezde, daha önce Çorum'un Iskilip ilçesinde Orman Isletme Müdürlügü ekiplerinin denetim sirasinda bulup getirdigi ve yaklasik 2 aydir bakimi yapilan karaca yavrusuna Tokat'ta ormanlik alanda bulunan yavru karaca da arkadaslik etmeye basladi.

Keçi sütüyle beslenen yavru karacalar, dogal yasama birakilmadan önceki alistirma sürecinde birbirlerine arkadaslik ediyor.

Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezine gelen vatandaslar, yogun ilgi gösterdikleri yavru karacalarla fotograf çektiriyor.

Veteriner hekim Mehmet Gültekin, AA muhabirine, yavru karacalara biberonla keçi sütü verdiklerini, bunun yani sira artik ot yedirmeye basladiklarini söyledi.

Yavru karacalarin artik gevis getirebildigini belirten Gültekin, "Karacalardan biri iki, digeri de bir aydir merkezimizde bulunuyor. Ot yemeye basladilar. Yaklasik 3 ay sonra ait olduklari yere, dogal yasam alanlarina birakacagiz." dedi.

Yavru karacalarin bulunduklari yerde uzun süre gözlem yapilmasina ragmen annesinin bulunamamasi üzerine merkeze getirildigini dile getiren Gültekin, "Ikisini de özenle besleyip, dogal hayata alistirmaya çalisiyoruz. Yabani hayvan olduklari için bakimlari ve beslenmeleri zor. Ikinci karaca geldiginde biberonla süt içemiyordu. Ilk karacanin emdigini izleyerek süt emmeyi ögrendi. Buraya ziyarete gelen insanlar karacalara yogun ilgi gösteriyor ancak insanlarla çok fazla bir araya gelmelerini istemiyoruz çünkü dogal hayata adaptasyonlarini geciktiriyor." diye konustu.

Kaynak: AA